Türkiye genelinde Adıyaman, Afyonkarahisar, Aydın, Balıkesir, Bartın, Denizli, Düzce, Kastamonu, Muğla, Karabük, Sakarya, Kırklareli, Burdur, Siirt, Rize, Kayseri, Tunceli, Kırıkkale ve Uşak'tan sonra Ordu'da da bazı caddeler ve kordon boyunca maske takma şartı getirildi. 

Konuya ilişkin karar, Ordu Valisi Seddar Yavuz başkanlığında gerçekleştirilen Kaymakamlar Toplantısı'nda alındı. Kararda, "İl genelinde insan hareketliliğinin ve yoğunluğunun bulunduğu cadde, sokak ve sahil kesimlerinde maske takma zorunluluğunun getirilmesi kararlaştırılmıştır" denildi.

Uygulama ilk olarak Altınordu ilçesinde hayata geçirildi. Buna göre Süleyman Felek, İsmetpaşa ve Zübeyde Hanım caddeleri ile Rıhtım ve Teleferik İstasyonu arası, Mehmetçik Bulvarı ve Orgeneral İbrahim Fırtına Bulvarı arasında kalan kordon güzergahı arasındaki herkese maske takma zorunluluğu getirildi. Valilik, "Belirtilen caddeler ve sahil bandında olacak vatandaşlarımızın mutlak suretle maske takmaları mecburidir. Bu bölgelerde maskesiz dolaşan kişilere İl Hıfzısıhha Kurulu kararına aykırı davranıştan dolayı idari para cezası uygulanacaktır" denildi. 

DİĞER İLÇELER ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE

Altınordu'nun dışındaki diğer ilçelerde getirilecek maske takma zorunluluğunun detayları ise önümüzdeki günlerde belirlenecek.

MASKESİZ SOKAĞA ÇIKMA CEZASI NE KADAR?

Maskesiz sokağa çıkanlar ve belirtilen önlemleri ihlal edenler hakkında 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282.maddesi uyarınca idari para cezası uygulanıyor. Söz konusu maddeye göre fiilleri ayrıca suç oluşturmadığı takdirde, 250 Türk Lirası'ndan 1000 Türk Lirası'na kadar idarî para cezası veriliyor.

Editör: TE Bilisim