Karadeniz'in doğusunda Koronavirüs vakalarında uzun bir aradan sonra yeniden artış yaşandı. Bölgenin doğusunda Rize'de yaşanan vaka sayısı artışı alarm verirken, sırasıyla Bayburt, Trabzon, Gümüşhane ve Artvin'in oranları da hafife alınacak gibi değil.

Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan 'İllere Göre Haftalık Vaka Sayısı' oranlarında Rize'nin vaka sayısı 100 binde 653.10 kişiye yükseldi. Rize'nin komşu illerinde de durum farklı değil. Bayburt'ta 100 binde 507.87, Trabzon'da 100 binde 392.91, Gümüşhane'de 100 binde 326.74 ve Artvin'de ise 100 binde 200.59 kişi oldu.

KARADENİZ'DE EN AZ VAKA SAYISI ORDU VE AMASYA'DA

Karadeniz Bölgesi'nin tamamında yer alan iller arasında en az vaka sayısı ise Ordu ve Amasya'da bulunuyor. Ordu'da 100 binde 166.40 kişi olan vaka sayısı, Amasya'da ise 100 binde 103.43 kişi. 

AŞILANMA ORANININ EN AZ OLDUĞU İL GÜMÜŞHANE

Öte yandan aşılanma oranlarının en düşük olduğu 2 il ise Gümüşhane ve Bayburt oldu. Gümüşhane, Türkiye genelinde de aşılanma oranının en az olduğu tek il olarak turuncu kategoride yer alırken, Karadeniz'in diğer tüm illeri mavi kategoride. 

BAKAN KOCA'DAN AŞIDA BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'nin günlük Koronavirüs tablosunu da açıkladı. Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Bakan Koca, "Yeni can kaybımız 276. Daha önce tabloda belirtilen vakalardan 276’sı bugün ölümle sonuçlandı. Aşıda ve tedbirlerde birlik ve beraberliği sağlarsak; kısa sürede vaka sayıları, ardından da can kayıpları hızla düşer. Salgına karşı başarının şartı birlik ve istikrardır" ifadelerini kullandı.    

Editör: TE Bilisim