Türkiye genelinde ilki 2017 yılında Yozgat'ta tamamlanarak hizmete açılan şehir hastanelerinin 20'ncisi Ankara'nın Keçiören ilçesindeki Etlik Şehir Hastanesi hizmete açılıyor. Ordu'daki hastane ise önümüzdeki yıl açılacak.

Netordu.com'un Sağlık Bakanlığı verilerinden derlediği bilgiye göre, 'Her hastaya 1 oda' sloganıyla inşa edilen şehir hastanelerindeki hasta odalarının çoğu, içindeki tuvalet, banyo, televizyon, buzdolabı, eşya dolabı ile hasta ve yakınlarına rahatlık sunuyor. Sağlık alanındaki reformlar kapsamında hizmete giren 19 şehir hastanesinden bugüne kadar 175 milyon sağlık hizmeti alındı.

33 ŞEHİR HASTANESİ'NDE 43 BİN YATAK KAPASİTESİ OLACAK

Sağlık Bakanlığı, yapımı devam eden 14 şehir hastanesinin daha açılmasının ardından, toplam 33 şehir hastanesi ile hizmet verecek. Bu tesislerin yapımının tamamlanmasıyla, yaklaşık 19 bin yatak kapasitesi daha ülkeye kazandırılacak. Toplam 33 şehir hastanesi, 43 binden fazla yatak kapasitesine ulaşılacak. Bu zamana kadar Yozgat, Isparta, Mersin, Adana, kayseri, Elazığ, Manisa, Eskişehir, Ankara, Bursa, İstanbul Başakşehir, Konya, Tekirdağ, Erzurum, İstanbul Okmeydanı, İstanbul Kartal, İstanbul Göztepe, Kahramanmaraş ve Balıkesi şehir hastaneleri tamamlanarak hizmete açıldı. Ankara'nın Keçiören ilçesindeki Etlik Şehir Hastanesi de 2 gün sonra hizmete açılıyor.    

Maskeli günlere geri mi döneceğiz? Maskeli günlere geri mi döneceğiz?

KARADENİZ'DE 3 ŞEHİR HASTANESİ

Öte yandan Karadeniz Bölgesi'nde ise 3 şehir hastanesinin yapımı devam ediyor. Samsun ve Trabzon'un yanı sıra yapımına 2021 yılında başlanılan Ordu Şehir Hastanesi 2023 yılında tamamlanarak hizmete açılacak. Ordu'nun yanı sıra Sakarya, Kocaeli, Kütahya, İzmar, Aydın, Denizli, Antalya, Gaziantep ve Şanlıurfa'daki inşaatlar ise sürüyor. 

Editör: TE Bilisim