Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, düzenlediği basın toplantısında sağlık çalışanlarının yükünün ağırlaştığının altını çizerek, yoğun bakımlarda çok sayıda hastanın yaşam mücadelesi verdiğini söyledi.

Ülke genelinde yatan hasta sayısının arttığını belirten Bakan Koca, "Bazı illerimizde bu daha belirgin. Doğrudan müdahale ile birçok ilimizde artış kontrolü sağlanmış olsa da, en ufak bir gevşemeye tahammülümüzün olmadığını belirtmek isterim. Sınırlı sayıda ilimizde yüksek risk halen devam etmektedir. Bu illerimizin valileri, sağlık müdürleri ve halk sağlığı başkanlarıyla tekrarlayan online görüşmelerimiz devam etmektedir. Hatay, Adana, Samsun, Antalya, Mersin ve Ordu'da vaka sayılarımız artmaya devam ediyor" ifadelerinin kullandı.

"İSTANBUL VE ANKARA'DA VAKA SAYISI AZALIYOR" 

Bakan Koca açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: "Hastanelerimiz, yoğun bakımlarımız ciddi yük altında. İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Kocaeli, Konya, Sivas, Kahramanmaraş ve Gaziantep'te vaka artışı düşmeye başladı. Bu durum polikliniklere yansıdı, ancak yatan hasta ve yoğun bakım açısından yüksek doluluk oranlarımız devam etmektedir" dedi. 

"ORDU ENTÜBE EDİLMİŞ HASTA SAYISINDA TÜRKİYE 5'İNCİSİ"

Bakan Koca, yukarıdaki tabloda Ordu'yu ise şu şekilde tanımladı: 

"Ordu, hem vaka sayısının artış gösterdiği, son 2 günden bu yana artış hızının azaldığı ama hastane yükünün, yoğun bakım kapasitelerini arttırmış olmamıza rağmen yoğun bakım doluluk oranı şu an yüzde 78.4, servis doluluk oranımız yüzde 49.6, solunum cihazı doluluk oranımız da yüzde 50.5." 

Editör: TE Bilisim