Koronavirüs ile mücadelede Sağlık Bakanlığı tarafından son açıklanan verilere göre Ordu'nun genelinde çok ciddi bir vaka artışının yaşanmamasını olumlu değerlendirdiğini söyleyen Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr.Özgür Enginyurt, Ordululardan Temmuz ayına kadar sabır istedi.

"BÖYLE GİDERSE KIRMIZI'DAN KURTULURUZ"

Tv52 Haber'e açıklamalarda bulunan Prof.Dr.Özgür Enginyurt, Ordu'nun son açıklanan tabloda durumunun kritik olmadığını dile getirerek, "Ciddi bir düşüş yaşadık. Bu haftaki rakam korkutucu bir rakam değil. 248'den 258'e çıkması yüzde 5'lik bile olmayan bir artıştır. Bu normalleşme sürecinde beklenin bir artıştır. Tedbirlerin bu şekilde uygulanmaya devam etmesi durumunda Ordu ili özelinde kısa zamanda kırmızıdan çok rahatlıkla kurtulacağımıza inanıyorum. Burada vatandaşlarımızın desteği çok büyük olacak" ifadelerini kullandı.  

"TEMMUZ AYINA KADAR" DEDİ...

Özellikle Ordululardan biraz daha sabır isteyen Enginyurt, "Ricam maske, mesafe ve hijyen konusuna dikkat etmeleri. Bunun yanında sosyal zamana da dikkat edersek Temmuz ayını gördüğümüzde rahat bir nefes alabileceğiz. Temmuz ayına kadar bir süre. Temmuz ayında da havaların ısınmasıyla vaka sayısı düşecek, toplumun büyük bir kısmı da aşılanmış olacak" dedi. 

Editör: TE Bilisim