Ordu'nun Koronavirüs vaka artışı sıralamasında Türkiye'de ilk 5 il içerisinde yer aldığını belirten Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim üyesi Prof.Dr.Özgür Enginyurt, "Maalesef lider durumdayız. Türkiye'de ilk 5 ilin içerisindeyiz. Ordu, Samsun, Trabzon, Konya ve Antalya. Bu 5 il vaka sayısı artışı anlamında başı çekiyor" diye konuştu. 

TEDBİRLERİN SONUCU 15 GÜN SONRA 

Özellikle sokağa çıkma kısıtlamalarına ilişkin Altaş Tv'ye açıklamalarda bulunan Enginyurt, "İnşallah alınan tedbirler bunu önleyecek ve bu tedbirlerin sonucunu 15 gün sonra göreceğiz, ama Ordu özelinde ben tedbirlere riayet konusunda sokakta olmamak demek sosyal mesafeyi koruduğumuz anlamına gelmiyor. Bu önlemlerdeki amaç sosyal mesafedir. Bizim en fazla kaçırdığımız ve vatandaşımızın ihmal ettiği noktada sosyal mesafedir. Sosyal mesafeden kasıt insanların bir araya gelmemesidir. Köylere gidip de, akşam sohbeti yapıp misafircilik oynamak demek değildir. Bir evde maksimum bulunması gereken kişi 4 ya da 5 kişidir. Bunların da mümkünse farklı odalarda bulunması gerekir" şeklinde konuştu. 

"HER 10 ŞÜPHELİ VAKADAN 6'SI POZİTİF" 

Çay sohbeti yapmak ve insanların bir araya gelmelerinin bu dönemde kesinlikle olmaması gerektiğini dile getiren Prof.Enginyurt, "Vatandaşlarımızın duyarsızlığı, tedbirsizliği nedeniyle sağlık sistemimiz bunun altından kalkamayacak hale gelmiştir. COVID-19 polikliniklerinde her 10 şüpheli vakadan 6'sı pozitif gelmektedir. İnsanlar artık bu işin vehametinin farkına varmalıdır" ifadelerini kullandı.

"ORDULULARIN RUHSAL DURUMUNU İNCELEMEK GEREKİYOR" 

Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr.Özgür Enginyurt açıklamalarının sonunda çok tartışılacak bir öneride de bulundu, Orduluların ruhsal durumlarının araştırılması gerektiğini savundu. İşte o açıklama: "Bisiklet sürmeyenler bisiklet sürmeye başladı. Sokakta yürümeyenler yürüyüş yapmaya başladı. Yasaklara karşı Orduluların ciddi bir tepkisi var. Ruhsal durumlarını bu anlamda bir incelemek gerekiyor diye düşünüyorum. Sokakta işi olmayanlar sokakta. Evinde olması gereken memurlar bile sokakta. Yani vatandaşın eğitimli eğitimsiz hepsi sokakta ya da akşam saatlerinde evde toplanmaya başlıyorlar."

Editör: TE Bilisim