8-14 Şubat 2021 tarihleri arasında Sağlık Bakanlığı tarafından en fazla vakanın görüldüğü iller arasında yer alan Ordu'yu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın son yaptığı açıklama kurtardı. Bakan Koca, 15-21 Şubat 2021 verileri açıklanmadan önce hafta ortası değerlendirmesi yapınca, gerçek ortaya çıktı. En fazla vaka artışının bulunduğu iller arasında Ordu yok.  

"O İLLER ARASINDA ORDU YOK"

Hafta ortası değerlendirmesini sosyal medya hesabından paylaşan Bakan Fahrettin Koca, Türkiye genelinde adeta Ordu'nun en fazla vaka olan iller sıralamasından çıktığının müjdesini verdi, o illeri açıkladı. Bakan Koca, "Geçen haftaya göre 1 haftada 100.000 nüfusta görülen vaka sayısı en çok artan 5 ilimiz: Bilecik, Erzincan, Kilis, Uşak ve Çanakkale. En çok azalan illerimiz ise Bitlis, Mardin, Kastamonu, Yalova ve Bingöl. Tedbir ve kısıtlamalara uyum aşı ile birlikte en büyük gücümüz" ifadelerini kullandı. 

ORDULU PROF.ENGİNYURT HEMŞERİLERİNE GEREKSİZ TEPKİ GÖSTERMİŞ!

Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr.Özgür Enginyurt, Tv52 Televizyonu'na yaptığı bir açıklamada, Ordululara çok tepki göstermiş, Orduluları algılama sorunu yaşadıklarını söylemişti. Enginyurt, "Herkes dili döndüğünce sosyal medyada, basında bu işin ciddiyetini, neler yapılması gerektiğini ifade etmeye çalışıyor. Herkes avazı çıktığı kadar bağırıyor. Neden anlamıyorsunuzu gerçekten ifade etmek istiyorum, ama bunu yapma yetkim de yok. Bu sonuçlarla beraber biraz düşünmeye başladım. Bunun algılama yetersizliği olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuşmuştu.

AŞI DOLANDIRICILARINA DİKKAT! İHBAR EDİN!

Özellikle her yaşanan güncel gelişmeleri fırsata çevirmeye çalışan kötü ve art niyetli kişilere karşı vatandaşları uyaran Bakan Fahrettin Koca, aşı dolandırıcılarına karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaya davet etti, "İhbar edin" dedi. Bakan Koca, "Ülkemizde aşı sadece Bilim Kurulunca belirlenen öncelik sırasına göre ve herkes için ücretsiz olarak yapılmaktadır. Vatandaşlarımıza ulaşarak aşıda öncelikli hale getireceğini iddia ederek para talep eden dolandırıcılar hakkında adli işlem başlatılacaktır. SABİM 184'e ihbar edin" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim