Sanat yılının 55'nci yılı dolayısıyla 'Deli Kadın' isimli gösterisiyle Ordu'ya gelecek olan Türk sinema ve tiyatrosunun usta isimlerinden Ayşen Gruda, aniden rahatsızlanınca etkinlikler iptal edilmişti. Ömrünü beyaz perde ve tiyatro sahnelerinde geçiren ünlü isim, rahatsızlanmasaydı tek kişilik stand-up gösterisiyle Ordu Devlet Tiyatroları Sahnesi'nde Ordulu sanatseverlerle buluşacaktı. Ünlü sanatçının son sağlık durumuyla ilgili açıklama, tedavisinin sürdüğü hastaneden geldi.

KIZINDAN AÇIKLAMA VAR

Ayşen Gruda'nın kızı Elvan Gruda da hastane yönetimine ilettiği açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Annem Ayşen Gruda tekrar yoğun bakıma alınmıştır. Son evre pankreas kanseri ve karaciğer metastazı ile karşı karşıyayız. Bu hastalıkla 1 yıldır mücadele ediyoruz. Ancak, pankreas kanseri sinsi bir yapıda olduğu için son evrede kendini belli etti. Çok değerli doktorumuz Ergün Kasapoğlu yaşam süresini ve kalitesini en üst düzeyde tutabilmek için büyük emek sarf etti. Hastane tüm imkanlarını seferber ederek son derece özenli bir bakım yürütmekte. Biz ailesi olarak her an başındayız. Tıbbı açıdan durumu detaylı bir şekilde doktorları tarafından açıklanacaktır. Başka hiçbir bilgiye itibar etmeyiniz. Enfeksiyon riski olduğu için yoğun bakıma kimse alınamıyor. Ancak biliyoruz ki, bütün sanat dünyası, dostları, sevenleri, tüm Türkiye bizimle. Herkese çok teşekkür ediyoruz."

GRUDA'NIN HAYATİ TEHLİKESİ SÜRÜYOR

Hastane yönetimi, "Türk Sinema ve Tiyatrosu'nun duayen isimlerinden Sevgili Ayşen Gruda'nın durumu ciddiyetini korumaktadır ve tedavisi yoğun bakım ünitesinde devam etmektedir. Değerli sanatçımız Ayşen Gruda'nın genel sağlık durumu pankreas kanserinin son evresinden kaynaklanan sağlık problemleri nedeniyle ciddiyetini korumaktadır. İç Hastalıkları Uzmanımız Dr.Ergün Kasapoğlu ve Genel Cerrahi Uzmanımız Prof.Dr.Oğuzhan Karatepe kontrolünde gereken tüm müdahale ve destek tedavilerimiz devam etmektedir" ifadeleri kullanıldı.

Editör: TE Bilisim