Ordu Valiliği'nden yapılan açıklamada, ilk karantina kararı Çatalpınar ilçesinden geldi. İlçenin Sayacatürk Mahallesi'nde yapılan kontrollerde Koronavirüs testi pozitif çıkan vakalar tespit edildi. Temaslılarla birlikte vaka sayılarındaki artış beraberinde karantinayı getirdi. Valilik, "Ordu İli Çatalpınar İlçesi Sayacatürk Mahallesi İskenli bölgesinde 17.07.2020 tarihi saat 24:00'dan itibaren ikinci değerlendirmeye kadar karantina kararı alınmasına, söz konusu mevkiiler ile olan giriş çıkışların kapatılmasına karar verilmiştir" dedi.

DÜĞÜN, NİŞAN VE KINA MERASİMLERİ VAKA PATLAMASINA NEDEN OLDU

İkinci karantina kararı ise Altınordu için alındı. İlçenin Orhaniye Mahallesi'nde yapılan testler sonucu pozitif çıkan Koronavirüs vakaları nedeniyle 19 Temmuz'tan itibaren ikinci bir emre kadar Orhaniye Mahallesi Bakoğlu Sokak ve Devecik Sokak karantinaya alındı, giriş ve çıkışlar yasaklandı.  

Altınordu ilçesinde Saraycık ve Topluca mahalleleri de karantina altına alındı. Yaz mevsimi dolayısıyla gerçekleştirilen düğün, nişan ve kına merasimlerinde yaşanan yoğunluk, maske takmamak ve fiziksel mesafe kurallarına uyulmaması nedeniyle Koronavirüs kapan kişilere rastlandı. Valili, Saraycık Mahallesi'nde Dereyolu Sokak ve Tepe Mevkii, Topluca Mahallesi'nde isi Sarıahmet Sokak'ta 17 Temmuz 2020'den itibaren ikinci bir emre kadar karantine uygulanmasına karar verildi. Güvenlik güçleri bu bölgelere giriş ve çıkışları yasakladı. 

Editör: TE Bilisim