Türkiye genelinde Koronavirüs günlük vaka sayısında ilk kez 30 bin sınırı aşıldı, günlük vaka sayısı 32 bine dayandı. Karadeniz Bölgesi'nde Ordu'dan sonra Samsun, Trabzon ve Rize'de de alarm verildi. Özellikle Altınordu, Fatsa ve Ünye'de durum kritik eşiğe ulaştı.

Türkiye'de üçüncü kez pik yapan Koronavirüs Salgını beraberinde ağır kısıtlamaları da getirdi. Bu noktada Türkiye'nin en kritik ili İstanbul. Ancak Karadeniz Bölgesi'nde de durum farklı değil. Ordu'dan sonra Trabzon'da da vakalar yüzde 40 artarken, Samsun'da hastalık büyük bir hızla yayılıyor. Özellikle Trabzon'da günlük test sayısı 3 bin sınırlarına yaklaştı. Zonguldak'ın da yükü artıyor. Bu dört ilde de hastalığın yayılma hızı korkutucu boyutlara gelmeye başladı.

Samsun Valisi Zülkif Dağlı, vaka sayılarının büyük bir hızla artmaya devam ettiğini açıkladı, "İl merkezimizde ve bazı ilçelerimizde vaka yükü, artık kaldırılamaz bir noktaya doğru adım adım ilerliyor" diye konuştu. Rize'de ise İl Sağlık Müdürlüğü Koronavirüs dışındaki diğer hastalara aile hekimliğini işaret etti. Rize'de de Ordu'dakine benzer tedbirler için kollar sıvandı. 

ORDU'DA HER YER KIPKIRMIZI OLDU

Ordu Valisi Tuncay Sonel, son düzenlenen toplantıda Ordu'daki son istatistiki duruma ilişkin brifing aldı, ancak rakamsal açıklamalarda bulunmaktan da kaçındı. Ancak Sağlık Bakanlığı'nın 'Hayat Eve Sığar' uygulamasında Ordu'nun özellikle sahil şeridi adeta kıpkırmızı oldu. Altınordu başta olmak üzere Ünye ve Fatsa'da durum kritik eşiğe ulaştı.

ESKİ OTOGAR HASTANE Mİ OLACAK?

Ordu'da İl Pandemi Kurulu kararları geçtiğimiz günlerde açıklanmış, Ordu'da COVID-19 vaka artışlarıyla birlikte Ordu Devlet Hastanesi başta olmak üzere hastanelerin prefabrik binalarındaki polikliniklerin kapatılmasına, otopark, yemekhane ve ek binaların da yoğun bakım servisine dönüştürülmesine karar verilmiş, ayrıca acil olmayan cerrahi işlemlere ara verileceğini, ameliyathanelerin ise sadece acil cerrahi girişimler yapılacak şekilde düzenleneceğini duyurmuştu. Netordu.com Genel Yayın Yönetmeni Erol Küçükoğlu, "Çeşitli kaynaklardan edindiğimiz resmi olmayan bilgilere göre Ordu Büyükşehir Belediyesi Altınordu Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin yeni yerine taşınmasıyla birlikte eski binanın hastaneye çevrileceği yönünde çeşitli duyumlar aldık. Dediğim gibi buna ilişkin herhangi bir resmi kaynaktan bilgi gelmedi, ancak bana göre de en acil şekliyle yüzölçümünü de hesaba katacak olursak bu eski terminal binasının geçici de olsa hastaneye dönüştürülmesi gayet mantıklı görünüyor" dedi.

Editör: TE Bilisim