Cumhurbaşkanlığı talimatıyla Ordu Valiliği'ne teslim edilen 126 bin maskenin dağıtımına başlandı. Bu koruyucu maskeler öncelikle açık semt pazar girişlerinde, toplu taşıma araçlarına iniş-biniş noktalarında ve yol kontrol noktalarında dağıtıldı.

Ordu Valisi Seddar Yavuz ayrıca yaptığı açıklamada "Cumhurbaşkanımızın talimatı ile İlimizde 10'dan fazla personel çalıştıran işyerlerine yarından itibaren Valiliğimizin koordinasyonunda ilk etapta 21 bin 850 adet maske dağıtımı gerçekleştirilecektir" dedi. 

"DÜNYA'DA EŞİ BENZERİ YOK"

Bunun yanında PTT dağıtıcıları tarafından da yine 20 Nisan Pazartesi'den itibaren konutlarda maske dağıtımına başlanacak. Vatandaşların maskeye ulaşımının daha kolay hale getirildiğini ifade eden Vali Yavuz, "Koronavirüs tedbirleri kapsamında, vatandaşlarımızın toplu taşıma araçlarını kullanırken, açık semt pazarlarına ve marketlere girerken, toplu olarak bulunan yerlerde maske takma zorunluluğu getirilmişti. Bu zorunluluğun yerine getirilmesinde, Sayın Cumhurbaşkanımızın almış olduğu kararla Dünya'da eşi benzeri olmayacak şekilde vatandaşlarımıza ücretsiz maske dağıtımı uygulaması getirilmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla ilimize tahsis edilen 126.000 adet maskenin, ilk başta açık semt pazarlarına girişlerde, toplu taşıma araçlarına biniş yerlerinde ve yol kontrol noktalarında dağıtımı gerçekleştirilmiştir. 20 Nisan 2020 Pazartesi gününden itibaren de 10'dan fazla personel çalıştıran işyerlerimize günlük 40.000 adet maske dağıtımı yapacağız. Haftada yaklaşık 300 bine yakın maskeyi çalışanlarımıza ve vatandaşlarımıza dağıtmış olacağız" dedi. 

"PTT MASKE DAĞITIMI DA 20 NİSAN PAZARTESİ'DEN BAŞLIYOR" 

Ordu Valisi Seddar Yavuz, PTT posta dağıtıcıları tarafından bedelsiz olarak halka dağıtılacak olan koruyucu maske dağıtımının da 20 Nisan Pazartesi'den itibaren konutlara bedelsiz olarak teslim edileceğini belirterek, "20 Nisan 2020 Pazartesi gününden itibaren koruyucu maskeye ulaşma imkanı daha geniş bir hale gelecektir. Vatandaşlarımızın maske konusunda gösterdikleri duyarlılığa teşekkür ediyorum. Bu sıkıntılı süreçte vatandaşlarımızın sorun ve ihtiyaçlarını giderebilmek için gece-gündüz demeden yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Bu kötü günleri hep birlikte, dayanışma ve yardımlaşma içerisinde atlatacağız" dedi.

Editör: TE Bilisim