Sağlık Bakanlığı'nın Çin'den tedarik ettiği 3 milyon dozluk CoronaVac aşısına Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'ndan (TİTCK) 'Acil Kullanım Onayı' verilmesinin ardından aşılar 81 vilayete gönderildi. Ordu'ya birkaç gün önce gelen aşılar, depolandığı alandan çıkarılarak ilk olarak sağlık çalışanlarına yapıldı. 

11 Mart 2020'den itibaren Koronavirüs ile mücadelenin başladığını ve bugün gelinen noktada aşılama çalışmalarının en kısa sürede tamamlanması hedeflediklerini belirten, Ordu İl Sağlık Müdürü Dr.Mustafa Kasapoğlu, "Biz sağlıkçılar pandemiyle mücadele etmek için gecemizi gündüzümüze kattık. Sürekli pandemiyle mücadele halinde olduk. Hem aile hekimlerimiz, hem filyasyon ekiplerimiz, toplum sağlığı merkezlerimiz, ilçe sağlık müdürlüğü ekiplerimiz, hem de hastanelerimiz gerçekten canhıraş gayretle bu pandemiyle mücadele ettiler. Bu pandeminin bir şekilde engellenmesi ve bitmesi gerekiyor. Bu pandemiyi bitirmede en önemli unsurlardan biri de aşıdır. Aşı tedarik edilerek ülkemize geldi, güvenlik testlerinden geçti ve kullanılma talimatları bizlere bildirildi. Günlük kullanım miktarı kadar aşıyı aile hekimlerimize, toplum sağlığı merkezlerimize, hastanelerimize dağıttık. Bu plan çerçevesinde az önce hemşire arkadaşımızın göstermiş olduğu şekilde aşı uygulamalarını başlattık" diye konuştu.  

"ORDU'DA 11 BİN SAĞLIK ÇALIŞANI AŞILANACAK"

Koronavirüs ile mücadelede ilk olarak sağlık çalışanlarının aşı olduğunu belirten Kasapoğlu, "Ordu'muzda sağlık ve sağlık sisteminde çalışan 11 bin  arkadaşımızı öncelik olarak aşılayacağız. Devamında ise 65 yaş üzeri vatandaşlarımızı aşılayacağız. Tabi bu arada engelli, huzurevlerinde olan, bakımevlerinde olan, orada yaşayanlar ve çalışanlarını aşılayacağız" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim