ORDU - Medical Park Ordu Hastanesi Diş Hekimi Samet Akbaş, Ağız ve Diş Sağlığı Haftası etkinlikleri kapsamında ağız ve diş sağlığının önemini vurgulamak amacıyla Ordu Doğa Koleji ilköğretim öğrencileriyle bir araya geldi.

Öğrencilere ağız ve diş sağlığı konusunda dikkat edilmesi gereken noktaları anlatan Diş Hekimi Samet Akbaş, okulun ilköğretim sınıflarını gezerek öğrencilere koruyucu diş hekimliği uygulamaları hakkında bilgi verdi. Öğrencilere ağız ve diş bakımının erken yaşta kazanılan bir alışkanlık olduğunu söyleyen Akbaş, diş fırçalamanın önemi, diş macunu seçimi, doğru diş fırçalama yöntemi, ağız ve diş sağlığında doğru beslenmenin önemi gibi konularda ders verdi. Uygulamalı olarak diş fırçalamanın nasıl yapılacağını gösteren Diş Hekimi Samet Akbaş, aynı zamanda öğrencilerin sorularını da tek tek yanıtladı. 

Ordu Doğa Koleji İlköğretim Okulu Müdürü Ebru Şimşek de yaptığı açıklamada, "Diş Hekimi Samet Akbaş'a öğrencilerimize verdiği değerli bilgilerden dolayı, ayrıca Medical Park Ordu Hastanesi'ne de gerçekleştirdiğimiz soysal aktivite ve çalışmalarımızda her zaman yanımızda oldukları için teşekkür ederiz" dedi.

Etkinlik sonunda Medical Park Ordu Hastanesi tarafından öğrencilere diş macunu ve diş fırçasından oluşan ağız bakım seti hediye edildi.
Editör: TE Bilisim