Ordu'da yerel bir televizyon kanalına konuk olan ODÜ Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı Başkanı Doç.Dr.Özgür Enginyurt, Koronavirüs ile mücadelede önerilere uymayan belli bir kesimin var olduğuna dikkatleri çekerek, "Toplumun yüzde 80'i kurallara uyuyor ve bu da sonuçlara yansıyor" dedi. 

"ORDU'DA SEVİNDİRİCİ HABERLER VAR"

Ordu'daki durumu da değerlendiren Doç.Dr.Enginyurt, alınan tedbirler ve bu tedbirlere uyum sayesinde istenilen seviyelere yaklaşıldığını belirteret, il genelinde vaka sayısının 10'da 1'lere kadar düştüğünü söyledi. Enginyurt, "Ordu'da sevindirici haberler var, ama bunu söylemekten de imtina ediyorum. Güzel haberler var deyince insanlar gevşemeye gider genelde. Doğal bir insan yapısıdır. Lütfen bu gevşeme yaratmasın. Bu tedbirlerle oldu. Son günlerde şükür ki, ölüm oranı hiç yok" dedi.  

VAKA SAYISINDA AZALMA VAR

Ordu'da hem vaka, hem de yatan hasta sayısında ciddi bir gerileme kaydedildiğini belirten Doç.Dr. Özgür Enginyurt, "Yatan hasta sayısı 12'de 1'lere düştü. 10'da birin bile altında 12'de 1'e düştü. Başvurular COVID semptomlarıyla başvuranlar yine aynı şekilde 7-8'lerde 1'e düştü. Tanı alma anlamında 10'da 1'lere düştük. Yoğun bakımda yok denecek kadar az. Son günlerde şükür ki, ölüm oranı hiç yok. Bu anlamda iyiyiz, ama dediğim gibi lütfen bu gevşeme yaratmasın. Bu tebbirlerle oldu, yoksa kendiliğinden olmadı. Alınan sıkı tedbirlere devam edelim. Rakamı sıfıra düşürelim ki, bu işi atlatalım" ifadelerini kullandı. 

ORDU'DA TEK PANDEMİ HASTANESİ OLACAK

Ordu'da il genelinde her hastanede COVID-19 poliklinikleri oluşturulduğunu belirten Enginyurt, "İnşallah Haziran ayı itibarı ile Ordu'da sadece 1 tane pandemi hastanesi kalacak. Bu da şu demek, olay tamamen bizim istediğimiz gibi gidiyor demektir. Bir COVID pandemi hastanesine 100'lü, 150'lili rakamlar başvururken, şimdi 10'lu rakamlar başvuruyor" dedi.

Editör: TE Bilisim