Türkiye COVİD-19 virüsü ve maskelerin ne zaman hayatımızdan çıkacağını konuşurken, Sağlık Bakanlığı verilerine göre 'kırmızı' kategoriden bir türlü çıkamayan Ordu'da neyseki vaka sayıları resmi verilere göre gerilemeye başladı. 

Ancak bu gerileme, COVİD-19'un hayatımızdan tam olarak çıkacağı anlamına gelmiyor. Üstelik uzmanlara göre o artık hep aramızda olacak. Açıklamanın sahibi Ordu'da Nöroloji uzmanı olarak görev yapan Uzman Dr.Duran Yazıcı.

"COVİD-19 HEP ARAMIZDA OLACAK"

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Dr.Yazıcı, nörolojik olan bütün hastalıklarda olduğu gibi COVİD-19 aşısının da muhakkak olunması gerektiğini vurguladı ve bir şehir efsanesi haline gelen 'Aşı ile vücuda Koronavirüs enjekte ediliyor mu?' sorusunun da yanıtını verdi.  Nöroloji uzmanı Uzman Dr.Duran Yazıcı, "Aşı, vücudumuzun bağışıklık sistemini uyarıyor. Koronavirüs'ü Dünya üzerinde silip süpürecek bir metod yok. Bir el tutup da, Koronavirüs'ü süpürmeyecek. O hep aramızda olacak. Bir fanusun içinde de yaşamıyoruz. Evin içinde eğer dışarıya çıkıp gezip dolaşıp tekrar eve gelen birileri varsa, mutlaka evin içindekilerle bu virüsle karşılaşacak. Onun için aşı olup olmama konusunda ısrarcı olmayayım. Aşılarımızı hastalarımıza yaptıralım. Onların sağlığı için çok önemli. Bu aşı canlı virüs aşısı değil, ölü virüs aşısı. Yani aşı olunca kimse Koronavirüs olmuyor, ancak bağışıklık sistemimiz ona uygun bir savunma oluşturuyor. İleride de tekrar virüs kaptığımızda, vücudumuz tanıdığı için hastalık daha  hafif geçiriliyor" diye konuştu.  

Dr. Yazıcı açıklamasının sonunda, "Yaşlılar, alzheimer hastaları, parkinson hastaları ve felç geçirenlerin mutlaka aşı yaptırması gerekiyor. Lütfen hastalarımızın sağlığı için aşı yaptıralım ve koruyalım" ifadelerini kullandı.   

Editör: TE Bilisim