Son Dakika Ordu Haberleri... Ordu Valisi Seddar Yavuz, akşam saatlerinde İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyya Korgan İlçesi'ne Çiftlik Mahallesi Hamlık Küme Evleri Mevkii'nin karantina altına alınmasının kararlaştırıldığını açıkladı.

Yapılan son dakika açıklamada, "Yaşanan salgının biran önce engellenmesi, vatandaşlarımızın sağlık güvenliğinin korunması amacıyla; Korgan İlçesi Çiftlik Mahallesi Hamlık Küme Evleri Mevkii ile ilgili olarak uyulması gereken kurallara ilişkin olarak ilave tedbirlerin alınması gerekli görülmüştür. Bu kapsamda; Ordu İli Korgan İlçesi Çiftlik Mahallesi Hamlık Küme Evleri Mevkii'nde çeşitli sebeplerle diğer illerden dönüşlerin artması, yapılan testler sonucunda Koronavirüs vakalarının tespit edilmesi, olası vaka ve bunların temaslıları sonucu ev karantinasında bulunan kişiler bulunduğu tespit edilmiştir. Bu kapsamda Koronavirüs Salgını'nın kontrol altına alınması amacıyla; Ordu İli Korgan İlçesi Çiftlik Mahallesi Hamlık Küme Evleri No:10 ve No:19 numaralı binalarda 16.04.2020 tarihi, saat 24:00 itibariyle ikinci değerlendirmeye kadar karantina kararı alınmasına, söz konusu binalar ile olan giriş 
çıkışların kapatılmasına; belirtilen çerçevede, çalışmaların/tedbirlerin ivedilikle planlanması/uygulanması ve uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi, gerekli görülmesi durumunda alınan kararlara uyulup uyulmadığının denetlenmesine, alınan kararlara uymayanlara idari ve adli işlem başlatılmasına karar verilmiştir" denildi. 

ORDU'DAKİ 4'ÜNCÜ KARANTİNA BÖLGESİ OLDU

Ordu'da daha önce de Kabataş'ın Elbeyli Mahallesi, Perşembe'nin Ramazan ve Hacılar Mahallesi karantinaya alınmıştı. Böylelikle Ordu'daki karantina bölgesi 4'e çıkmış oldu.

Editör: TE Bilisim