Ordu Valiliği'nde düzenlenen haftalık COVID-19 Pandemi Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Ordu İl Sağlık Müdürü Dr.Mustafa Kasapoğlu önemli açıklamalarda bulundu. 

"Geçtiğimiz bir haftalık verilere baktığımızda, aktif vaka sayılarımızda bir azalış olduğunu görüyoruz" diyen Kasapoğlu, özellikle bunu korumak ve daha da aşağılara çekmek için hayati bir açıklama yaptı. 

Kasapoğlu, "Ancak, bazı ilçelerimizde bölgemizde tarım mevsimi başlaması nedeniyle il dışından ilimize gelen kişilerden kaynaklı bir artış olduğunu da tespit ettik. Bölgemizde, fındık gübreleme ve bakımı, tarla ekim-dikim mevsimi olması hasebiyle başka illerde yaşayıp da ilimize gelen kişilerin, kimseyle temas etmeden mutlak suretle kendilerini 4-5 gün izole etmeleri gerekmektedir. Zira, virüsün nekahet döneminde kendilerini ve yakınlarını korumaları gerekir. Mahalle muhtarlarınca, dışarıdan mahallelerine gelen kişilerin uyarılması ve bilgilendirilmesi önem arz etmektedir. Bu konuda herkesten hassasiyet bekliyoruz" uyarısında bulundu.  

Editör: TE Bilisim