Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugünden itibaren geçiş yapılan 'Yerinde Karar Dönemi' ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Burada bazı illerimizde vaka sayılarının az olduğunu, bazı illerimizde de yer yer fazla olduğunu biliyoruz. Hatta ilçe bazında bazı yerlerde daha düşük olduğunu biliyoruz. O durumda Bilim Kurulu bununla ilgili bir esas belirleyecek. Bu esas doğrultusunda gerektiğinde il, hatta ilçe bazında birtakım kararları almak mümkün olacak ve bunu da şeffaf bir şekilde Pazartesi'den itibaren vaka ile birlikte, alınan kararla birlikte açıklamak istiyoruz. Yani  Bilim Kurulu olarak vatandaşımızın bölgesinde olaya daha bilinçli katılarak, niye yasak geldiğini görerek, bunun düşürülmesi için ne yapabileceğini düşünerek mülki amirlerle birlikte hareket etmesinin daha doğru olacağı kanaatini taşıyoruz" ifadelerini kullandı.  

"KARADENİZ İÇİN KIRMIZI ALARM"

8 ve 14 Şubat 2021 tarihleri arasında 'İllere Göre Haftalık Vaka Sayısı' oranlarına bakıldığında, Türkiye genelinde en fazla vakaların bulunduğu bölge Karadeniz Bölgesi. Özellikle Orta ve Doğu Karadeniz illeri vaka sayısı bakımından Türkiye'de en üst sıralarda yer alıyor. 

Öyle ki İstanbul, Ankara ve İzmir'i geride bırakan rakamlara göre bölgede en fazla vakanın bulunduğu il, her 100 bin kişide 228.02 ile Trabzon oldu. İkinci sırada her 100 bin kişide 202.44 ile Rize, üçüncü sırada her 100 bin kişide 194.42 ile Ordu, dördüncü sırada her 100 bin kişide 184.34 ile Giresun ve beşinci sırada her 100 bin kişide 171.29 ile Samsun yer alıyor. 

"HER YER AÇIK RENKİ, ORDU VE KOMŞU İLLER KOYU RENK"

Açıklanan verilere göre Türkiye genelinde tüm iller açık renkli olarak gösterilirken, Trabzon, Rize, Ordu, Giresun ve Samsun koyu renkli olarak gösterildi.  

Editör: TE Bilisim