CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yı eleştirdi, açıkladığı vaka ve vefat sayılarının gerçeği yansıtmadığını iddia etti. Adıgüzel, "Vakaları çok az gösteren bu tavrı nedeniyle insanlarımız dikkatsizliğe, rehavete kapılmışlardır ve yeterli önlem almadan günlük hayatlarını yaşamaya devam etmektedirler" dedi.

TÜRKİYE'DE YOĞUN BAKIM DOLULUK ORANI NEDEN DÜŞÜK?

Türkiye'de COVID-19 Salgını kontrolden çıktığını ileri süren Adıgüzel, "Bugünlerde hastanelerde yer olmadığı için evlerine gönderilen hastalar, testi pozitif hastalar toplumda aramızda dolaşmaktadır, hatta tarım arazilerinde çalışmaktadır. Büyük hastanelerde 300-400 kişilik kuyruklar olmaktadır. Buna rağmen Sağlık Bakanı yaptığı açıklamada yoğun bakım doluluk oranlarını, olağandan daha az göstermektedir. Hastanelerde yer sorunu olduğunu söylememektedir. Bakın yoğun bakımlardaki sayılara, şu anda yoğun bakıma hasta kabul etmeyen özel hastanelerin sayılarını da eklemektedir, bu şekilde yoğun bakım doluluk oranları düşük çıkmaktadır" dedi.

Türkiye genelinde özel hastanelerin COVID-19 vakalarını kabul etmediğini dile getiren CHP'li Adıgüzel, "SGK geri ödeme yapmamaktadır" dedi.

Türkiye'de salgının en şiddetli günlerinin yaşandığını dile getiren Adıgüzel, "Vakalar da, vefatlar da ilk günlerden kat kat fazladır. Sağlık Bakanı buna rağmen hemen her akşam birbirinin tamamı olan, tıpatıp aynı olan açıklamaları yapmakta ısrarla devam etmektedir. Verdiği rakamlar oldukça komiktir, küçüktür" ifadelerini kullandı.

"KARADENİZ'DE 80 VAKA AÇIKLANDIĞINDA ORDU'DA 160 YENİ VAKA VARDI"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Türkiye'nin gerçek durumunu ortaya koyması gerektiğini dile getiren Adıgüzel, "Bizim sahadan aldığımız, illerden meslektaşlardan aldığımız veriler, 5 bin kişiye günlük 1 yeni vaka olduğu yolundadır. Bu da Türkiye için yeni vaka sayısını günlük olarak 12 bin düzeyinde göstermektedir. Sağlık Bakanı'nın tüm Karadeniz'deki 19 il için verdiği günlük vaka sayısınınm 80 olduğu gün sadece Ordu'da 160 yeni vaka vardı. Bugün İstanbul'un günlük vefat sayısı 18-20 bandındadır. Şu anda Sağlık Bakanı'nın açıkladığı Türkiye için günlük vefat sayısı İstanbul'un rakamına eşittir. Vefat sayıları 7 bin 500'den fazladır. Bunların rakamları elimizde mevcuttur. Sağlık Bakanı sorunu çözmek yerine sorunun bizahati kaynağıdır. Çünkü hemen her gün, birbirinin tıpatıp aynı olan ve durumu son derece küçülten, vakaları çok az gösteren bu tavrı nedeniyle insanlarımız dikkatsizliğe, rehavete kapılmışlardır ve yeterli önlem almadan günlük hayatlarını yaşamaya devam etmektedirler" dedi.

Türkiye'nin gerçek vaka sayıları ile Avrupa'da birinci, vefat sayısı ile Avrupa'da 5'inci sırada olduğunu söyleyen CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, "Dünya'da ABD, Brezilya ve Hindistan'tan sonra salgında vaka sayısı itibarı ile 4'üncü sıradayız. Vefat sayısı itibarı ile de Dünya'da 11'inci sıradayız. 

"TÜRKİYE'DE COVID TANILI VEFAT YOK"
"TANI KISMINA COVID DEĞİL BULAŞICI HASTALIK YAZILIYOR"

Özel sağlık kurumlarının geri ödeme kapsamından çıkarıldığı için COVID-19 vakalarına bakmadığını dile getiren Adıgüzel, "Hekimlerimiz sabahlara kadar Bakan'ın açıklamalarının aksine yoğun bakım yeri aramaktadırlar. Benim de dahil olduğum ve şahit olduğum, evine gönderilen bir hasta Kıymet Taşdelen, evinde fenalaşarak getirildiği acilde vefat etmiştir. Ve COVID'i pozitif olduğu halde, diğer bütün COVID vakaları gibi tanı kısmına 'bulaşıcı hastalık' yazılmıştır. Şu anda COVID tanılı hiçbir vefat yoktur. Hepsine 'bulaşıcı hastalık' yazılmaktadır. Burada da örneği mevcuttur" şeklinde konuştu.  

"ORDU'DA SON 15 GÜNDE 64 KİŞİ ÖLDÜ"

CHP'li Mustafa Adıgüzel COVID-19 nedeniyle Ordu'da son 15 günde hayatını kaybeden sayısını da açıkladı. İşte o açıklama: "Kendi ilim Ordu'da son 15 günde mahalle mahalle yaptığımız tespitlere göre tam 64 ölüm vakası vardır ve burada isim isim hepsi, mahalleleriyle beraber yazılıdır. Sadece Ordu'da. Bu 15 günde 64 vaka, günde 4 vakaya, 4 ölüme denk gelmektedir. Ordu'nun nüfusu Türkiye nüfusunun yüzde 1'ine denktir. Günlük Türkiye'nin vefat sayısı tüm iller için, Türkiye için 400'den aşağı değildir. Burada isim isim vardır. Eğer Sağlık Bakanı bu konuda bir itirazı varsa ve benimle bu konuda tartışmaya hazırsa, il il vaka sayılarını açıklar. Hatta ona da gerek yok. Kendi seçtiği 5 ili açıklasın. Ben O'nunla her mevrada, her platformda tartışmaya hazırım. Buradan hodri meydan diyorum."

Editör: TE Bilisim