Son dakika haber Ordu... AK Parti Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız'dan Koronavirüs ile mücadelede Ordu için yüreklere su serpen bir açıklama geldi. Yediyıldız, Altaş Tv'de Funda Altaş Şimşit'in hazırlayın sunduğu 'Ekran Gazetesi'nin stüdyo konuğu oldu. 

İŞTE ORDU'DAKİ VAKA SAYISI

Türkiye gündemi ve Koronavirüs ile mücadelede Funda Altaş Şimşit'in sorularını yanıtlayan Ordu Milletvekili ve TBMM Sağlık Aile Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Op.Dr.Şenel Yediyıldız Ordu'da Koronavirüs vaka sayısının 52 olduğunu açıkladı. Yediyıldız, "Şu anda yatan hasta sayımız 52 tane. Bunun 13'ü yoğun bakımda yatıyor. Bir kötü tarafı bunların 10 tanesi ventile. Yani solunum cihazına bağlı. Dünkü vaka sayımız da 14. Bunların 2 tanesi Altınordu, 8 tanesi Fatsa'da,4 tanesi de Ünye'de" diye konuştu. 

"BİR HAFTA İÇİNDE ORDU'DA HERŞEY SÜT LİMAN"  

Vaka sayısının hem Ordu'da, hem de Türkiye genelinde artık plato olarak adlandırılan yatay seyde geçmek üzeri olduğunu belirten Yediyıldız, bir de yüreklere su serpen bir açıklama yaptı: "Ordu'da biraz daha giriş çıkışlar kontrollü olursa bu iş biter. Bu vakalar geçmişte Ordu dışından gelenler. Zamanla Ordu daha iyi olacak. Bir hafta içerisinde Ordu'da herşey süt liman olur diye düşünüyorum" dedi. 

Yediyıldız açıklamalarının sonunda da, Türkiye genelinde solunum cihazlarının yüzde 60'ının, yatak sayısının yüzde 55'inin dolu olduğunu belirterek, "Bu pandemi salgınını Dünya'da en hafif atlatan ülkelerden biriyiz. Bundan sonra bir daha pandemi ortamı ortaya çıkarsa, biz Türk Milleti olarak daha tedbirli oluruz. Artık pandemi konusunda kurumsal bir ülkeyiz. Sağlık Bakanımız ve Bilim Kurulumuz bu işin başında. Biz pandemi konusunda diğer Dünya ülkelerinden daha tedbirli olduğumuzu gösterdik. İnşallah daha da iyi olur diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı. 

Editör: TE Bilisim