Aslında lahmacun yediğinizi sanıyorsunuz ama harcında kanatlı eti kullanılıyor. Gürgentepe'ye gittiniz, bir lokantaya girdiniz ve dana köfte siparişi verdiniz. Aslında dana etinden yapılmaş köfte yediğinizi sanıyorsunuz ama kanatlı eti tüketiyorsunuz. 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, et ve süt  ürünleri, takviye edici gıdalar ve benzer ürünler, bitkisel yağlar, bal, alkolsüz  içecekler, baharat, çikolata, enerji içeceği üretiminde taklit ve tağşiş yapan  işletmeler ve ürünlerini kamuoyuna ilan etti. İsim isim ifşa edilen listede biri Altınordu, diğeri Gürgentepe'de 2 firma bulunuyor. 

Süt ve süt ürünlerinde taklik ve tağşiş, et ve et ürünlerinde kırmızı et yerine kanatlı eti kullanarak hem insanların sağlığını hiçe sayan, hem de kandıran firma ve işletmeler olduğu ortaya çıktı. Aynı durum bitkisel yağlar için de geçerli. Tam 104 parti üründe taklit ve tağşiş yapıldığı ortaya çıktı. Peki biri Altınordu'da, diğeri Gürgentepe'de bulunun bu firma veya işletmeler hangileri? İşte o liste Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın resmi internet sitesindeki 'Duyurular' kısmında yer alıyor. 

https://www.tarim.gov.tr/Lists/Duyuru/Attachments/606/Ifsa.pdf
Editör: TE Bilisim