ORDU - Türkiye'de pek çok haber sitesi, batı hint kökenli bir çeşit subtropikal narenciye çeşidi olan greyfurt suyunun faydalarını saymakla bitiremez. Özellikle kilo vermede, antikansorejen olduğu, görme yetisini koruduğu, eklem kıkırdaklarına iyi geldiği, kolesterol sorunları, dişeti sağlığı, solunum sistemleri ve karaciğere olan faydasından bahsedilir. Ancak bilimsel anlamda bir gerçek var ki, o da kalp hastaları, yüksek tansiyon ve kolesterol hastalarının greyfurt ve greyfurt suyundan uzak durmaları gerekiyor. 

"GREYFURT SUYU TÜKETMEYİN"

Türk Kardiyoloji Derneği'nden yapılan bir açıklamada, "Başta greyfurt ve diğer turunçgiller, içerdikleri bileşikler nedeniyle birçok ilaçla olumsuz etkileşime girmektedir. Kullandığınız ilaçlar gereğinden çok fazla veya çok daha az vücudunuzda kalabilir ve bu şekilde gereken faydayı sağlamaz. Kalp sağlığınızı sürdürmek için kullandığınız yüksek tansiyon ve kolesterol düşürücü gibi ilaçlar, greyfurt suyu ile etkileşime giren en yaygın ilaçlardır. Bu nedenle greyfurt suyu tüketmemeniz, kullandığınız ilaçlardan en iyi şekilde yararlanmanız açısından yararlı olacaktır." denildi.

"MEYVE SUYUNU HAFTADA BİR İÇİN"

Aynı açıklamanın devamında ise taze meyve sularının haftada bir gün pazar kahvaltılarında tüketilmesi tavsiye edilirken, bir çay bardağı meyve suylunun bir porsiyon meyveye eşdeğer olduğu belirtilirken, meyve suyundaki lif içeriğinin düşük olması nedeniyle meyvenin, meyve olarak tüketilmesinin kalp açısından daha büyük bir yararı var. 
Editör: TE Bilisim