SAĞLIK Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından haftalık vaka tablosunu paylaştı! Vaka sayısı en çok artan illeri de duyuran Bakan Koca "İllerimizde 100.000 nüfusa karşılık gelen bir haftalık toplam vaka sayısını gösteren insidans haritasının güncel halini ekte görebilirsiniz. Salgını kontrol altında tutma gücümüzü zora sokmayalım. Aşı olup tedbirlere uymak zorundayız. Son bir haftada vaka sayısı en çok artan illerimiz; Siirt, Diyarbakır, Bitlis, Giresun ve Iğdır. Vaka sayılarındaki artış ve aşılanma oranları arasında ilişki var. Aşı olup tedbirlere uyun." dedi. 

İşte son dakika haberinin ayrıntıları...

GİRESUN'DA KORKUTAN ARTIŞ!

Türkiye genelinde Koronavirüs vaka sayısı en fazla artan 4 ilden biri olan Giresun'da vaka sayısı yüz binde 142.72'ye yükseldi. Ordu'ya bir ilçe kadar yakın olan Giresun'un yanı sıra Ordu'ki vaka sayısı yüz binde 87.87, Samsun'da 47.22, Trabzon'da 108.11, Tokat'ta 62.80 ve Sivas'ta ise 69.98 oldu. 

Türkiye genelinde 4 ili ise sırasıyla Iğdır, Trabzon, Mersin, Konya, Eskişehir ve Elazığ takip ediyor. 

GİRESUN VALİSİ'NDEN UYARI

Giresun Valisi Enver Ünlü sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Sevdiklerimizle her zaman bir arada olmak için en yakın sağlık kuruluşuna giderek aşımızı yaptıralım. Maske, mesafe ve temizlik kurallarına mutlaka uyalım, kalabalık ve kapalı ortamlardan uzak duralım" uyarılarında bulundu.      

Editör: TE Bilisim