SAĞLIK Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından Ordu'da bir düğünde 32 kişiye Koronavirüs bulaşmasıyla ilgili hazırlanan bilgi notunu paylaştı. Bakan Koca, "Özetini okuyacağınız olay, belirtileri olan bir kişinin kurallara uymaması sonucu 32 vaka sayısına ve karantinaya yol açmasının hikayesidir. İyi haberle gündem olalım. Her yakınlık mutlu sonla bitmiyor" dedi.

"ARTIK HİÇ İNANDIRICI DEĞİLSİNİZ"

Bakan Koca'nın bu açıklamasına aynı zamanda meslektaşı olan CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel'den tepki geldi. 

CHP'li Adıgüzel, Bakan Koca'yı sahaya davet etti, "Sayın Fahrettin Koca madem Ordu ilinden bir örnek verdiniz, ben de yine Ordu'dan birkaç örnek vereyim sizin yaptıklarınız ne kadar dogru görelim. Artık hiç inandırıcı değilsiniz. Ne yoğun bakım, ne diğer hasta yatakları, ne de ısrarla gözümüzün içine baka baka bilerek verdiğiniz yanıltıcı diğer sayılar ile artık sanal ortamlardan sanal rakamlar ile bakanlık yapmayı bırakıp sahaya gelin sahaya" dedi.

"CİDDİYETTEN UZAK AÇIKLAMALAR" 

Adıgüzel, Bakan Koca'nın açıklamalarının ciddiyetten uzak olduğunu da ileri sürerek, "İnsanların salgınla ilgili dikkatsiz davranmasında, olayı hafife almasında en büyük etken bizzatihi Sağlık Bakanı'nın hemen hergün birbirinin tıpa tıp aynı olan, gerçeğe aykırı, olayın boyutunu minimize eden, ciddiyetten uzak açıklamalarıdır" ifadelerini kullandı. 

Editör: TE Bilisim