Özel Ordu Umut Hastanesi'nde başarılı operasyonlara imza atan ve hastaları arasında oldukça takdir toplamaya başlayan Kulak-Burun-Boğaz (KBB) Hastalıkları ve Baş-Boyun Cerrahisi Uzmanı Opr.Dr.Tahir Tulga'nın namı artık Türkiye sınırlarını da aştı. 

Ordu'nun yanı sıra Sinop, Ankara, Konya, Samsun, Giresun ve Trabzon'dan hasta kabulleri yapmaya başlayan Opr.Dr.Tahir Tulga'nın misafir ettiği hasta skalasına artık Avustralya, ABD, Gürcistan ve Azerbaycan'dan da eklenen isimler olmaya başladı. Mesleki anlamda gerçekleştirdiği operesyonların sonuçlarını bu şekilde görmenin kendisini de son derece memnun ettiğini belirten Kulak-Burun-Boğaz (KBB) Hastalıkları, Baş ve Boyun Cerrahisi Uzmanı Opr.Dr.Tahir Tulga, bu başarıyı cerrahi planlamada estetik görüntünün yanı sıra fonksiyonel durum ve iyi analize bağladı. Tulga, "İleri teknik, teknik donanım ve beceri de önemlidir" diye konuştu. 

Halk arasında özellikle burunun yüzün bir parçası olarak algılandığını belirten Opr.Dr.Tahir Tulga, "Burun her şeyden önce bizim temel solunum organımızdır. Solunumun yanı sıra koku ve sese rengini vermesi yani  rezonansını vermesiyle de önemli fonksiyonları vardır. Sıklıkla estetik cerrahiler yapılırken, burnun fonksiyonu da çok iyi gözetilmeli, cerrahileri planlarken fonksiyon ve estetik bir arada kombine edilerek planlanmalıdır. Burun cerrahisini yaparken endoskopik cerrahi gibi ileri tekniklere, teknik donanım ve beceri gerektiren yöntemlere başvurmamız gerekmektedir. O yüzden burun cerrahisini planlarken, hem estetik görüntüye, hem de fonksiyonunu gözetmek gerekmektedir" diye konuştu.

KİŞİNİN YÜZ ANALİZİ ÇOK ÖNEMLİ

Estetik planlamaları yaparken kişinin yüz analizinin çok önemli olduğunu belirten KBB Hastalıkları ve Baş-Boyun Cerrahisi Uzmanı Opr.Dr.Tahir Tulga kişinin yüz algısının da değişmemesi gerektiğini vurguladı. Tulga, "Yani yüz orantılarına, estetik açılarına uygun analizler yapmak gerekiyor. Kişilerin yüz analizine uygun, kişinin yüz algısını değiştirmeyen, doğallıktan sapmamış ve yine dayanıklı bir iskelet kemik çatıyla desteklenmiş, dolayısıyla kişinin ömrü boyunca rahat nefes alabildiği ve estetik durumunu taşıyabilen burun cehharileri planlıyoruz. Ancak şu unutulmamalıdır ki, hayatta sıhhatli bir nefesin yerini tutabilecek hiç birşey de yoktur" ifadelerini kullandı.

ALTUNEL: "HEKİMLERİMİZE MİNNETTARIZ"

Özel Ordu Umut Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı İdris Altunel de, özellikle insan sağlığı bakımından Özel Ordu Umut Hastanesi olarak ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştıklarını belirterek, "Hasta memnuniyeti bizim için birinci sırada. Bunun yanı sıra tüm tıbbi alanlarda en ileri teknoloji ve teknik için elimizden geleni yapıyoruz. Hekimlerimizin başarılarının ülke dışına yayılması bizleri de son derece memnun ediyor. Hekimlerimize minnettarız. Öyle ki; Avrupa'da yaptığımız sunumlar da bu başarının meyveleridir" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim