Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr.Özgür Enginyurt, Altaş Tv'de Funda Altaş Şimşit'in sunduğu 'Ekran Gazetesi' programına konuk oldu.

Özellikle yaklaşan kış mevsimi nedeniyle Koronavirüslü günlerde herkesin sağlığına her zamankinden daha çok dikkat etmesi gerektiğini belirten Prof.Dr.Özgür Enginyurt, imkanı olan herkesin muhakkak grip aşısı yaptırması gerektiğini dile getirdi.  

"MUHAKKAK GRİP AŞISI OLUN"

Enginyurt şu ifadeleri kullandı: "Grip aşısı muhakkak olunmalı, ama bulunabilirse. Çünkü normalde bir yapılıyorsa, şu anda talep on. Yani talep 10 katı artmış durumda ve hiçbir fabrika bununla ilgili altyapıya sahip değil. Grip aşısını Dünya'nın 8 milyarına yapmamız mümkün değil. Türkiye üzerinde düşündüğümüzde, 86 milyon Türk vatandaşına grip aşısı temin edilemeyebilir. Temin edildiği takdirde zaten 65 yaş üzerine yapılıyor. Özellikle endikasyon grubunun yaptırmasını tavsiye ediyorum. Sağlıkçıların, sık seyahet etmek zorunda kalanların, işi gereği birç ok insanla karşılaşmak zorunda olanların öncelikle yaptırmasını tavsiye ediyorum." 

"YÜKSEK MORAL ÇOK ÖNEMLİ"

Koronavirüs'ün bir üst solunum yolu enfeksiyonuna neden olduğunu belirten Prof.Enginyurt, "Grip için de, Koronavirüs için de, ikinsinden de korumka için çok hassasiyet göstermemiz gerekiyor. İyi uyumamız gerekiyor, iyi beslenmemiz gerekiyor, kahvaltımızı yapmamız gerekiyor. Bol sıvı tüketmemiz gerekiyor. Her zaman iyi olduğumuzu ifade etmemiz, moralimizi, psikolojimizi yüksek tutmamız gerekiyor ki, immün sistem yani bağışıklık sistemimiz gerçekten bizim moralimizde çok ilintili. Çünkü inanın ki, grip olduğumuzda Koronavirüs olmuş muamelesi görebilirsiniz" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim