ORDU - Olay Giresun'a bağlı Bulancak İlçesi'nde yaşandı. Evinde temizlik yaparken kafasını çarpan 70 yaşındaki Şazime Pekdemir, tedbir amaçla Bulancak'ta bir hastaneye gitti. Tetkikleri yapılan yaşlı kadının beyninde tümör olduğu tespit edildi. Aldığı bu cevap karşısında neye uğradığınız şaşıran yaşlı kadın ve yakınları, farklı hastanelerde yapılan tetkiklerden de aynı sonucu alınca Ordu'da ameliyata alındı. Başarılı bir operasyon sonucu beynindeki tümörden kurtulan yaşlı kadın yeniden eski sağlığına kavuştu. 

Operasyonu gerçekleştiren Medical Park Ordu Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi ekibinden Op.Dr. Özgür Çağlar Sayın, "Hastamıza daha önce başvurduğu hastanelerde yapılan tetkiklerinin sonucunda beyninde tümör olduğu söylenmiş. Bizde hastanemizde gerekli tetkikleri yaptık, tümör tespit ettik. Tümörün alınması gerekiyordu ama oldukça riskli bir bölgedeydi. Hastamızı ameliyata aldık ve tümörü başarıyla çıkardık" dedi. 

"TÜMÖR ALINMAZSA CİDDİ PROBLEMLERE SEBEP OLABİLİR"

Op.Dr. Özgür Çağlar Sayın bu tip durumlarda tümörlerin ciddi problemlere yol açabileceğini vurgulayarak, "Hasta ameliyat olmasa ilerde tümör büyüyerek damarlara bası yapabilir, bu da felç ve beyin kanamasına neden olur. Mutlaka uygun ekipman ve deneyimli bir ekip tarafından operasyon yapılması gerekir" diye konuştu. 

"BEYNİNDEKİ TÜMÖRÜ TESADÜFEN ÖĞRENDİ"

Ameliyatla beynindeki tümörden kurtulan 70 yaşındaki Şazime Pekdemir ise, "Beynimde bir tümör ile yaşadığımı tesadüfen öğrendim. Bu yaşıma kadar hiçbir şikayetim yoktu. Kafamı çarpmasam, belki uzun yıllar öğrenemeyecektim ve çok daha kötü sağlık sorunları ile karşılaşacaktım. Ameliyat olmaya karar verdim, .Şu an çok iyiyim" diye konuştu.
Editör: TE Bilisim