Malzeme temininde sıkıntı yaşandığı gerekçesiyle içlerinde Ordu'nun da olduğu bazı devlet hastanelerinde acil olmayan ameliyatlar dışında ameliyat yapılmaması şeklinde resmi yazıların yazıldığını belirten AK Parti Ordu Milletvekili TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Dr.Şenel Yediyıldız, "Birkaç tane aklı evvel başhekimin hastanede ağır ameliyatlar yapmayın diye resmi yazı yazmışlar şeylere, servislere. Öyle bir kaç tane belge var. Yani bunlar akıl evvel bir takım başhekimler aslında. Onlar tabiri mazur görün, sopalık da..." diye konuştu.

TRT HABER'DE KONUŞTU

TRT Haber'de Merve Kır Salman'ın moderatörlüğünde 'Anadolu Soruyor' programında Anadolu Yayıncılar Derneği Genel Başkanı Sinan Burhan, Çay Tv Genel Yayın Yönetmeni Hasan Yavuz Bakır ve Kanal Fırat Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık'ın sorularını yanıtlayan AK Parti Ordu Milletvekili ve Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Şenel Yediyıldız ameliyatlarda kısıtlama olduğu veya tasarruf olduğu şeklindeki iddialar hakkında sorulan soruya yanıt verdi. 

BAZI BAŞHEKİMLER SOPALIK...

Yediyıldız böyle bir kısıtlamanın olmadığını belirterek, "Kesinlikle yok ama, muhalefetin elinde birkaç tane aklı evvel başhekimin hastanede ağır ameliyatlar yapmayın diye resmi yazı yazmışlar şeylere, servislere. Öyle bir kaç tane belge var. Yani bunlar akıl evvel bir takım başhekimler aslında. Onlar tabiri mazur görün sopalık da, ama maalesef öyle birşey yok. Yani o ameliyatların hepsi yapılıyor. 2018'in 8 ayında 11 milyon ameliyat yapılmış Türkiye'de. Daha ne diyeyim ben? Yani ameliyatların hepsi yapılıyor." ifadelerini kullandı. 

MEKANLARI DOLDURACAK EKİBİ BULAMADIK...

Yediyıldız açıklamalarını şöyle sürdürdü: 

"Niye yapılamıyor ameliyatlar? Şimdi Türkiye'de biz şunu yaptık. Sağlıkta üç tane ana unsur var. Bir mekan, iki alet, üçüncüsü bu aletleri ve mekanı kullanacak insan, yani sağlık çalışanı. Biz mekanı, aleti herşeyi dört dörtlük yaptık ama, maalesef eğitim olarak bu mekanları dolduracak ekibi daha henüz yapamadık. Bunlar da zaman alan birşey biliyorsunuz. Zamanla bu işler olacak, tamamlanacak. Bunlar tamamlandığı zaman o işlerin hiçbirisi randevu bilmem ne, şu, bu bunların hepsi süt liman olacak inşallah. Hepsi güzel olacak, ben öyle inanıyorum. Çünkü çalışmalar öyle gidiyor."

Editör: TE Bilisim