Bacağından rahatsızlanan ve Gürcistan'ın Batum kentinde gittiği hastanelerde sağ bacağında damak tıkanıklığı teşhisiyle stent takılan Valeri Bolkvadze isimli hasta, şiddetli ağrılardan kurtulamadığı gibi bu kez bacağında şişme ve morarmalar baş gösterdi. 

"SON BİR ŞANS DEDİ ORDU'YA GELDİ"

Batum'da tekrar hastaneye giden Valeri Bolkvadze'ye doktorlar ayak damarlarından nabız alınamadığını belirterek, sağ bacağının kesilmesine karar verdi. Bunun üzerine 'son bir şans' diyerek Türkiye'ye gelen Bolkvadze, Ordu Medical Park Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniği'ne başvurdu. Kalp ve Damar Cerrahisi Klinik Direktörü Doç.Dr.Ali Ümit Yener, anjiyografi eşliğinde balon uygulaması ile bacaktaki damarların açılabileceği ve kan dolaşımının sağlanabileceğini belirleyerek, kesilmesi gerektiği söylenen bacağın kurtarılabileceğini belirtti, hemen tedaviye başladı. Bir süre sonra hastanın kesilmesi gerektiği söylenen bacağı yeni geliştirilen tedavi yöntemlerine olumlu yanıt verince de hastanın bacağı kesilmekten kurtuldu. 

"BACAĞI DAMAR TIRAŞLAMA YÖNTEMİ KURTARDI"

Dünya'da ölüm sebepleri arasında ilk sıralarda damar tıkanıklıklarının olduğunu belirterek, "Son yıllarda bacak damar tıkanıklıkları da ciddi oranda artmaya başladı" dedi. Özellikle bu hasta için yanlış bir tedavi yöntemi uygulandığından yeniden damar tıkanıklığına sebep olunduğunu belirten Yener, "Biz damara aterektomi yani damar traşlama yöntemini kullanarak damarını tıraşladık ve içindeki taşlanmış pıhtıyı kazıdık. Böylelikle hastamızın damarını açma işlemini gerçekleştirdik ve yürüyebilir hale getirdik" dedi.

Bacağının kesileceğini öğrendikten sonra son bir umut diyerek Ordu'ya gelen Valeri Bolkvadze, ülkesine yürüyerek geri döndü. 

Editör: TE Bilisim