Trabzon'da oğlunu ziyaret eden 98 yaşındaki Bedriye Saka, yüksek ateş, iştahsızlık, baş ağrısı ve nefes darlığı şikayetleriyle Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvurdu. Yapılan kontroller sonucu COVID-19'a yakalandığı ortaya çıkan Beriye Nine, hastanede 12 gün yatarak tedavi gördü. 

Tedavinin olumlu yanıt vermesi sonucu son testleri negatif çıkan ve eski sağlığına kavuştuktan sonra taburcu edilen 8 çocuk annesi Bedriye Saka, tedavi sürecinde yaşadıklarını anlattı.

"AÇLIKTAN ÖLÜYORDUM, AMA YEMEK YİYEMİYORDUM"

Böylesine zor bir hastalığı daha önce yaşamadığını belirten Saka, "Korona çok farklı bir hastalık. Midem bulandı, başım döndü, yemek yiyemedim. Açlıktan ölüyordum ama yine de yemek yiyemiyordum." dedi.

"BU HASTALIK GİBİSİNİ GÖRMEDİM"

Saka, hastalık süresince nefes almakta güçlük çektiğini dile getirerek, "Çok hastalık gördüm ama bu hastalık gibi bir hastalık görmedim. Hastanede beni makineye bağladılar. Çok zor günler geçirdim. Bana çok iyi baktılar, iyileştim. Allah hepsinden razı olsun, Allah devlete zeval vermesin." diye konuştu.

Bedriye Nine, "Yemek yemeden önce ve sonra mutlaka ellerinizi yıkayın. Özellikle ellerin temizliğine çok dikkat edin. Maske takın ve mesafeye dikkat edin" tavsiyelerinde bulundu.

Editör: TE Bilisim