Ordu'da katıldığı bir televizyon yayınında açıklamalarda bulunan AK Parti Ordu Milletvekili ve TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı Şenel Yediyıldız, Koronavirüs'ten ancak aşısı bulunduğu zaman kurtuluşun olacağını açıkladı.

Türkiye'de son günlerde artan vaka sayılarını muhtemel olduğunu belirten Yediyıldız, "Biz millet olarak hala daha görmediğimiz şeyden korkmuyoruz. Yani öyle bir yapımız var. Halbuki virüs görünmeyen bir şey, ama öldürüyor. Bu virüse yakalanmamanın yolları var ve biz sadece bu 3 kurala maalesef uymuyoruz. Bir mesafen olacak, iki masken olacak, üç ellerini temiz tutacaksın. Virüsle bu şekilde alışmamız lazım. Virüsten kurtuluş da, ancak aşısı bulunduğu zaman olacaktır. Ne zaman aşısı bulunursa, o zaman kurtulacağız. Bir zamanlar kızamık, bir zamanlar çiçek, şimdi de virüs öldürüyor. Onun için mesafe, maske ve el temizliğine dikkat etmemiz gerekiyor" dedi.

Ordu'daki son durumu da değerlendiren Yediyıldız, diğer illere oranla durumunun daha iyi olduğunu belirterek, özellikle cenaze, düğün gibi kalabalıklardan kaçınılması gerektiğini dile getirdi. 

Editör: TE Bilisim