Netordu.com (Özel Haber)   -  Sağlık Bakanlığı verilerine göre Türkiye genelinde 41 milyon 225 bin 091 kişi ilk doz Koronavirüs aşısını olurken, 27 milyon 725 bin 135 kişi de ikinci doz aşısını oldu. Üçüncü doz aşı uygulanan vatandaş sayısı ise 5 milyon sınırlarını aştı, 5 milyon 117 bin 285'e yükseldi. 

Yurt genelinde aşılama çalışmaları ile 'Kırmızı-Turuncu-Sarı ve Mavi' kategoriler oluşturan Sağlık Bakanlığı, Muğla, Aydın, İzmir, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ, Edirne, Bilecik, Eskişehir ve Kırklareli'nden sonra 11'inci il olarak Karadeniz Bölgesi'nde ilk kez Amasya'yı 'mavi' kategoriye aldı.

Amasya'nın nüfusuna göre aşılama oranı yüzde 77.6 olarak açıklanırken, Ordu ise diğer tüm Karadeniz illerinde olduğu yüzde 74'lük aşılanma oranı ile 'sarı' kategoride yer alıyor. Karadeniz'de 'kırmızı' kategoride ise 2 il bulunuyor. Bu iller de yüzde 47.5 ile Gümüşhane ve yüzde 52.6 ile Bayburt. 

Bakanlık verilerine göre 18 yaş üstü 1-2 ve 3'üncü doz aşı uygulanan toplam vatandaş sayısı ise 74 milyon 511 bine yükseldi.  

BAKAN KOCA COVID-19 AŞISI OLMAYI ERTELEYENLERİ UYARDI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kovid-19 aşısı olmayı erteleyen vatandaşlara uyarıda bulundu. Bakan Koca, sosyal medya hesabından, Anadolu Ajansının Ankara Şehir Hastanesi Kovid-19 Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi gören hasta Yasin Yavaş ile ilgili haberinin görüntüsünü paylaştı; "Ankara Şehir Hastanesi Covid-19 Yoğun Bakım Ünitesinde tedavi gören 46 yaşındaki Yasin Yavaş, kendisi gibi aşı olmayanları, bugün yarın diye erteleyenleri uyarıyor: “Ben konuyu basite aldım. Kimse aşısını ihmal etmesin." ifadelerini kullandı. 

Editör: TE Bilisim