ANKARA - 12 Aralık 2014 Cuma günü Türkiye genelinde iş bırakma eylemi yapacak olan aile hekimleri, 13 Aralık'ta da Ankara'da toplanarak Sağlık Bakanlığı'nı protesto etmeye hazırlanıyor. Aile hekimlerini ayağa kaldıran konu ise Cumartesi günleri ve akşam saatlerinde nöbet zorunluluğunun getirilmeye çalışılması. Eğer bu zorunluluk Sağlık Bakanlığı tarafından yürürlüğe konulursa, aile hekimleri günde 12 saat çalışacak.

"AİLE HEKİMLİĞİNE DOKUNMA!" 

Türkiye genelinde onbinlerce aile hekimi, "Aile hekimliğine dokunma" başlığı altında hazırladıkları afişlerle 13 Aralık'ta Ankara'da toplanacak. AHEF Resmi İnternet Sitesi'nden yapılan duyuruda,  "Her Cumartesi nöbete gitmek yerine bu Cumartesi Ankara'ya gidelim" sloganıyla afişler hazırlanarak yayınlandı. Ankara Sıhhiye'deki Türkiye Halk Sağlığı Kurumu önünde toplanacak olan onbinlerce aile hekimi, buradan Kolej Kavşağı'na doğru yürüyerek Mithatpaşa Caddesi'ndeki Sağlık Bakanlığı önünde eylem yapacak.

"ORDU'DA KAÇ AİLE HEKİMİ VAR?"

Ordu'da il genelinde toplam 187 aile hekimi görev yapıyor. İlçelere göre dağılıma bakıldığında ise en fazla aile hekimi sayısı 47 doktorla Altınordu'da. Altınordu'yu 30 aile hekimi sayısıyla Ünye takip ederken, Fatsa'da ise 25 aile hekimi bulunuyor. Diğer ilçelerdeki durum ise şöyle: Akkuş'ta 7, Aybastı'da 6, Çamaş'ta 3, Çatalpınar'da 5, Çaybaşı'da 4, Gölköy'de 9, Gülyalı'da 2, Gürgentepe'de 4, İkizce'de 5, Kabadüz'de 2, Kabataş'ta 4, Korgan'da 9, Kumru'da 9, Mesudiye'de 3, Perşembe'de 8 ve Ulubey'de ise 5. 
Editör: TE Bilisim