CHP'li Ulaş Tepe Altınordu'daki görevine resmen başlıyor CHP'li Ulaş Tepe Altınordu'daki görevine resmen başlıyor

Milletvekili adayı olan bakanların istifa etmeleri gerektiğine ilişkin itirazlar Yüksek Seçim Kurulu tarafından red edildi. 

Yüksek Seçim Kurulu, geçici milletvekili adaylarına yapılan itirazları değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve içlerinde AK Parti Ordu Milletvekili adayı Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in de bulunduğu 16 bakan AK Parti listelerinden milletvekili adayı olmuştu. Bakanların aday olmaları nedeniyle istifa etmeleri gerektiğine ilişkin Yüksek Seçim Kurulu'na çok sayıda başvuru yapıldı. İtirazları değerlendiren Yüksek Seçim Kurulu, oy birliği ile bakanların görevlerinden istifa etmelerine gerek olmadığına karar verdi. 

Kararda bakanların atanma ve istifa gibi usüllerinin farklı olduğuna dikkat çekilerek, TBMM'de yemin ettikleri için de kamu görevlisi sayılamayacakları vurgulandı. Seçim Kanunu'nun 18'inci maddesine göre bakanların istifa etmesi gereken kamu görevlileri arasında sayılmadığı kaydedildi. 

Yüksek Seçim Kurulu'nun aldığı bu kararla, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve içlerinde AK Parti Ordu 1'inci Sıra Milletvekili Adayı Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in de bulunduğu bakan adaylar, görevleri dolayısıyla VİP aday statüsünde çalışmaya devam edecek. 

Editör: TE Bilisim