ORDU - Ordu Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı'nın sonuncusunda bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, eski Belediye Başkanı Seyit Torun'un açıklamalarına yanıt verdi. 

"SİYASİ HAREKETLİLİK ARTACAK"

Ordu Belediyesi eski Başkanı Seyit Torun'un önümüzdeki siyasi süreç ve 2015 seçimlerine hazırlandığını söyleyen Başkan Yılmaz, "Önümüzdeki süreçte siyasi hareketliliğin artacağını tahmin ediyorum. Siyasi beklentiler için bugünden kendini göstermeye çalışanlar var" dedi ve Torun'un açıklamalarına karşılık, "Bizler bugüne kadar şeffaflığı hep ön planla tuttuk. Bunlarla uğraşacak zamanımız yok. Sendikalar aracılığı ile yönetilen bir Belediye seçim öncesi vasıfsız bir işçiye 6-7 bin lira maaş verirken, bugün bizlerin Ordu'yu ve Orduluları düşünerek, çalışma alanlarımızda tasarrufa yönelmemizi eleştiremezler. Bu çok inandırıcı olmaz. Ordu Büyükşehir Belediyesi bir hizmet belediyesidir. Bizim işimiz gücümüz Ordu" şeklinde yanıt verdi. 

"BELGEYİ ÇIKARDI, YANITINI ÖYLE VERDİ"
 
CHP'deki basın toplantısının ardından Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin meclis toplantısı gerçekleşti. Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, toplantı öncesi Seyit Torun'un 'Rakamlar yanlış' sözlerine belgeli cevap verdi. Elinge geçmiş dönemden kalan bir işçinin maaş bordrosunu alarak konuşan Yılmaz, "Mezuniyeti ilkokul olan 4 bin 600 TL maaş alan işçi olduğunu söylemiştim. Bilgiyi düzeltiyorum. Bilgi yanlış! 6 bin 659 TL net maaş alan belediye işçisi var. İlgili arkadaşlarımıza istedikleri bilgileri verebiliriz. 6 bin 800 lira, 6 bin 300 lira, 5 bin 500 lira, 5 bin 300 lira, 5 bin 400 lira, 5 bin 800 lira.. Kim bunlar? Belediye de çalışan işçilere verilen maaş. Biz geldiğimizde ilçeleriyle birlikte 1815 personeli vardı, bu sayıyı 1.400'e düşürdük. Tam 400 personeli havuza gönderdik. Burada çalışma adaleti ve çalışanların hak ve hukuklarını koruma konusunda gerekli hassasiyeti koruyacağımızı söylemiştik. Bütün Ordu'ya sesleniyorum hatta bütün Türkiye'ye sesleniyorum. Hiç bir vasfı olmayan, şoförlük yapan, kamyon kullanan bir işçi ilkokul mezunu, daha önceki yönetim zamanında tam tamıma 6 bin 659, 6 bin 700 maaş alıyorsa buna müdahale etmek hukuken, ahlaken, siyaseten doğru mu?" diye konuştu.

"KENDİSİNİN VERDİĞİ MAAŞLARI AÇIKLADI"

Kendisinin Ordu Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan bir makine mühendisine 1800 TL maaş verdiğini söyleyen Yılmaz, "Avukat arkadaşlarımıza 2 bin lira maaş veriyorum. Mimara, inşaat mühendisine ORBEL şirketi üzerinden 1.800-1.700-1.500-2.000 lira, mesleki durumuna göre maaş veriyoruz. Allah aşkına 7 bin lira maaş alan, mesleği, mezuniyeti belli olmayan birisinin çalışmasıyla vasıflı insanların, memlekete faydalı insanların çalışmasının adaletini sağlamak görevi Büyükşehir Belediye Başkanı olarak biz, Meclis olarak sizlersiniz. Bu süreç içerisinde hiç taviz vermeyeceğiz. Geçmiş dönemde sendikaların kurmuş olduğu otonomi ve hakimiyet sistemini Ordulular lehine kullanacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın." diye konuştu.
Editör: TE Bilisim