ANKARA - Ak Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ahmet Davutoğlu isminin açıklanmasının ardından Davutoğlu'nun birikimli, akademik kariyeri oldukça geniş ve çalışkan olduğunu ifade ederek, "Kendisinin bu göreve layık görülmesinden dolayı memnuniyet duydum, başarılar diliyorum" diye konuştu. Yıldırım, Ak Parti'nin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülke ve millet için, 2023 hedeflerinin gerçekleşmesi için istikrar ve güvenin devamı için çalışmaya devam edeceğini vurguladı. Basın toplantısı kararını duyurduğu andan itibaren özellikle sosyal medyada çeşitli haber trafiği başladığını belirten Yıldırım, şunları söyledi: 

"BEKLENTİDE OLANLAR KUSURA BAKMASIN"

"Özellikle, 'acaba ne diyecek', 'acaba aykırı çıkış mı yapacak' gibi spekülasyonları maalesef izledim. Bazılarının ümit ettiği, ellerini ovuşturduğu gibi herkesi şaşırtacak açıklama yapamıyorum. Bu beklentide olanlar kusura bakmasın. Farklı amaç ve niyet aramak isteyenler, AK Parti içine nifak sokmak isteyenler bu kez de elleri boş döndü. AK Parti bugün olduğu gibi yarın da ülkenin daha ileriye gitmesi, halkın refahının artırılması için, güven ve istikrarın devamının kalıcı hale getirilmesi için var gücüyle çalışacaktır." 

Yıldırım, 62. hükümetin 28 Ağustos'tan sonra göreve başlayacağına işaret ederek, artık seçim döneminin bir kenara bırakılması gerektiğini belirtti ve milletin seçim konuşulmasından ziyade geleceğe, ekonomiye, kalkınmaya, reformlara yönelik çalışmaların bir an önce başlamasını beklediğini vurguladı. 

Ak Parti içinde bugüne kadar görevlere talip olmadığını, verilen görevleri layıkıyla yerine getirmenin gayreti içinde olduğunun altını çizen Yıldırım, "Başbakanlık çok onurlu görevdir, partinin neferi olmak da aynı derecede onurlu görevdir" dedi. Yıldırım, bu süreçte kendisini genel başkan adaylığına layık gören milletvekillerine, Ak Parti MKYK ve MYK üyelerine, il başkanlarına, belediye başkanlarına, kadın örgütlerine, gençlik örgütlerine teşekkür etti. Genel Başkan adayı Davutoğlu'nu kutlayan Yıldırım, "Partinin milletvekili, mensubu olarak bugüne kadar olduğu gibi hiçbir görev beklentisi içinde olmadan tüm desteğimi 62. hükümetin başarısı için hasredeceğim" dedi. Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Yıldırım, yeni kabinede kendisine görev verilmesi halinde tavrının ne olacağının sorulması üzerine, hiçbir zaman görev beklentisi içinde olmadığını tekrarlayarak, "Bu tip konular benim için önemli değil" diye konuştu. 
Editör: TE Bilisim