ORDU - Altınordu'daki bir otelin restoranında düzenlenen yemeğe çok sayıda davetlinin yanı sıra Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş ve Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Rabia Gözpınar da katıldı. Yemek öncesinde bir konuşma yapan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ın eşi Yeter Yılmaz, 2014 yılında gerçekleştirilen yerel seçimlerde Ordu'da 20 ilçenin tamamında elde edilen başarı dolayısıyla partili kadınları tebrik etti. Yılmaz, "Sizler görünmeyen kahramanlarısınız. Köy köy, sokak sokak, kapı kapı dolaşıp, seçim kampanyasını yürüten il ve ilçelerimizin kadın kollarının vefakar, cefakar çalışmalarını unutmak mümkün değil" diye konuştu. 

Başkan Enver Yılmaz'ın eşi Yeter Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün, yeni bir Türkiye inşa etme yolunda hep birlikte risk aldık. Engelleri aştık. Çok zor dönemeçlerden geçtik ve bugünlere geldik. Bütün bunlar 12 yıllık siyasal iradenin ve onun yüküne omuz veren siz değerli kadınların çabaları ile olmuştur. 2023 hedefine ilk yıllarda karış karış, ardından adım adım, şimdi ise koşa koşa gidiyoruz. Geride bıraktığımız süre içerisinde Dünya'nın 17'nci, Avrupa'nın 6'ncı büyük ekonomisi olduk ve bununla da gurur ve onur duyuyoruz. Hedefimiz 2023'te Dünya'nın 5 güçlü ülkesinden biri olmak. Kadınlarımızın da bu süreçte yoğun emeği olduğunu çok iyi biliyoruz. Ve her birinize bu kutlu yürüyüşümüze destek verdiğiniz için sonsuz teşekkür ediyorum. Ülke olarak daha önce, Cumhuriyet'in getirdiği kazanımlar içerisinde kadınlardan hep övgüyle bahsettik. Ancak kadına gerçekten değer veren bir siyaset anlayışını kıymetli eski Genel Başkanımız ve şimdiki Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasete girişiyle beraber algılamaya ve görmeye başladık." 

"KADININ SİYASETE GİRMESİ AK PARTİ DÖNEMİNDE ZİRVE YAPTI"

"Kadın Kolları çalışması Ak Parti'de çok farklı bir şekilde yerini buldu. Kadının siyasete girmesi ve siyasetin içinde yer alması konusu, Ak Parti döneminde zirve yaptı. Kadın kendisinin farkına vardı, neler yapabileceğini gördü. Annelerimiz, kardeşlerimiz, kadınlarımız, Ak Parti'yle birlikte artık 'karar organlarının içinde ben de varım' diyecek noktaya taşındı. Halkımız, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bugün, daha önce hiç olmadığı kadar kadın milletvekilleriyle temsil edilir oldu. Kadın Büyükşehir Belediye Başkanımız, milletvekillerimiz, kadın bakanlarımız var. Ve görüyoruz ki, görev aldıkları her alanda büyük başarılara imza atıyorlar. Sizlerin haklarının ödenemeyeceğini çok iyi biliyoruz. 30 Mart Yerel Seçimlerinde ilimizde yakalanan 20'de 20 gibi tarihi başarının, sizler görünmeyen kahramanlarısınız. Köy köy, sokak sokak, kapı kapı dolaşıp, seçim kampanyasını yürüten il ve ilçelerimizin kadın kollarının vefakâr, cefakâr çalışmalarını unutmak mümkün değil. Sizler bazen evde yavrularınızı, bazen ekmeğini kazandığı işlerinizi bırakarak bu kutsal dava için mücadele verdiniz. Allah rızası için verdiğiniz bu mücadele umarım ki, Yaradan'ın katında da karşılığını bulacaktır. Emeğiniz ve bu emeğe gönül veren o kocaman yüreğiniz hep aynı aşk ve hizmet için çarpsın. Bu kutlu mücadelede hepimizin kalbi 12 yıldır olduğu gibi aynı heyecanla çarpsın. Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Katıldığınız için sonsuz teşekkür ediyorum. Allah'a emanet olun."

Bu konuşmanın ardından Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş da duygu ve düşüncelerini konuklarla paylaştı. Son olarak ise Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz da birlik ve beraberlik mesajı verdi. 

BAŞKAN YILMAZ: "MİLLETİMİZE SADECE VE SADECE HİZMET BORCUMUZ VAR"

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz da konuşmasında, kadınlara seslendi, "Siyasette daha da aktif olun" mesajı verdi. Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

"Cumhurbaşkanı'mızın 1994 yılında belediye başkanlarıyla birlikte başlayan dönemdir. Bizim hiç kimseyle işimiz yok, bizim milletimize sadece ve sadece hizmet borcumuz var. Bu millete vebalimiz var, bunu yapacak olan kadro ve iradeyi 30 Mart'ta milletimiz takdim etti. Bu takdir süreci içerisinde de inşallah bizler görev ve sorumluluk çerçevesinde en iyi şeyi yapacağımıza dair güvenimiz tamdır. Bize güvendiniz, kendinize de güvendiniz. Siyasette daha da aktif olun, kadınlarımızın sayısı artsın. Kadın kollarımızla ilerleme ve büyüyerek bir gelişim var. Bu il yönetimlerinde, kongrelerimizde güçlenerek gelelim. Gönülden sizlere teşekkür ediyorum. Engin Bey'e, eşlerine, kadın kolu başkanımıza, tüm belediye başkanlarımızın eşlerine ve bugün katılım gösteren saygıdeğer misafirlerimize teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız, hoş geldiniz, sefalar getirdiniz." 

Yemek programı, günün anısına toplu resim çekilmesinin ardında sona erdi.
Editör: TE Bilisim