Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yerel seçimlerin Kasım ayına alınacağına dair söylentilerin artması üzerine konuyla ilgili flaş bir açıklama yaptı. Altaş Tv'de Funda Altaş Şimşit'in konuya ilişkin sorusu üzerine konuşan Başkan Yılmaz, yasa gereği bunun mümkün olmadığını söyledi.

HEDEF EVEREST İSE ÖNCE AĞRI DAĞI'NI AŞACAKSINIZ

Türkiye'nin ana gündeminin bugünlerde çok kısa bir zaman kala 24 Haziran Seçimleri olduğunu dile getiren Başkan Yılmaz, yerel seçimlere ilişkin önümüzde daha çok zamanlarının olduğunu söyledi. Buna ilişkin olarak ilk hedeflerinin de 24 Haziran seçimleri olduğunu belirten Yılmaz, "Eğer hedefiniz Everest ise önce Ağrı Dağı'nı aşacaksınız. Bizim hedefimiz de Everest ise önce Ağrı Dağı'nı biz bir geçelim. Ağrı Dağı ne zaman? 24 Haziran. Ağrı Dağı'nı geçtikten sonra Everest çok kolay" diye konuştu.

AK PARTİ 20'DE 20 ALIR

30 Mart 2019 seçimlerine ilişkin oldukça net konuşan Başkan Yılmaz, Ordu halkının 19 ilçede yapılan hizmetlerden en üst seviyede memnun olduğunu dile getirerek, "Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere bundan sonraki yerel seçimlerde AK Parti 20 belediyenin 20'sini de alır. Bunu biz 2014 yılında söylediğimizde gülerlerdi, şimdi çoğu gülmüyor. Diyor ki, doğru söylüyor diyor. Ben Cumhurbaşkanımız gibi profesyonelce çalışan bir siyasetçiyim. Ayda bir anket yaptırıyorum. Hem yerelde, hem genelde. Tablomuz nedir, hangi mahallede acziyetimiz var? Hangi ilçede ilçe belediyesi bize ayak uyduramıyor? Genel durum çok çok iyi" diye konuştu.

EN İDEAL SEÇİM TAKVİMİ EKİM-KASIM

Özellikle seçimlerin yaz sonu olmasını arzu ettiğini dile getiren Başkan Yılmaz, "İnsanın Mart ayındaki psikolojisi ile Eylül ayı ya da Haziran ayındaki psikolojisi aynı olmaz. Haziran'da daha yapıcı bakarsınız, daha tebessümle bakarsınız ama Mart ayında biraz daha gergin olursunuz. Bu seçim açısından da öyle. Şimdi Mart ayından çıkıyorsunuz, kardan dolayı bütün yollarınız bozuluyor. Mart ayından çıkıyorsunuz alt yapınız bozuluyor. En ideal benim kriterlerimez göre yerel seçim takvimi Ekim-Kasım ayıdır, yani kış girmeden önce. Kış girdikten sonra sıkıntı" ifadelerini kullandı.

YERELDE ERKEN SEÇİM MÜMKÜN DEĞİL

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 30 Mart 2019 seçimlerinin Kasım 2018'e alınabileceği yönündeki söylemlere de çok net bir açıklamayla yanıt verdi, "Yasa gereği 1 yıl kalmışsa seçim kararı değiştirilemez. Yani şu anda 30 Mart'ın önüne seçimin gelmesi kanunen, Anayasa gereği mümkün de değil."

Editör: TE Bilisim