Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kabineyi açıklamadan önce önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin geçmiş tarihine oranda çok önemli bir demokratik dönüşüme imza attığını söyleyen Erdoğan, "Dünya'da yönetim sistemini demokratik yollarla değiştirebilen az sayıdaki ülke arasına Türkiye olarak girmiş bulunuyoruz" dedi.

Türk Milleti'nin, demokrasiyi 15 Temmuz gecesi kanı ve canıyla, 16 Nisan Halk Oylaması ve 24 Haziran Seçimleri'yle de sandıkta rüştünü ispat ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gerek katılım itibarı ile gerekse kesin sonuçlara baktığımızda ortaya çıkan tabloyla Dünya'da eşi ve benzeri olmayan bir seçim gerçekleşmiştir. Bir kez daha hem seçim sonuçlarının, hem de yeni yönetim sistemimizin ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını Allah'tan temenni ediyorum" dedi ve 50 milyonun üzerindeki seçmenlerin hepsine teşekkür etti. Erdoğan, "Şahsımı Cumhurbaşkanlığı'na layık gören, 26 milyon 331 bin vatandaşımıza ayrıca teşekkür ediyorum. Göreve başlama törenimizde de ifade ettiğim gibi artık 81 milyonun Cumhurbaşkanı olarak görevimizi yürüteceğiz. Büyük ve güçlü Türkiye'nin inşası için yüreğinde ülke ve millet sevdası olan herkesle birlikte çalmışmaktan memnuniyet duyacağız" dedi.

MHP'YE ÖZEL TEŞEKKÜR

Milliyetçi Hareket Partisi ve Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye ayrıca teşekkür eden Erdoğan, "15 Temmuz'dan itibaren bizi destekleyen, yeni yönetim sistemimizi hayata geçirebilmemize imkan sağlayan Milliyetçi Hareket Partisi'ne burada başta Sayın Genel Başkan Bahçeli olmak üzere teşekkür etmek istiyorum. Milliyetçi Haraket Partisi'yle ülkemizin ve milletimizin menfatleri çerçevesindeki işbirliğimizi inşallah Meclis'te de inşallah geleceğe yönelik sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

BAHANELERİ KALMADI

Cumhurbaşkanlığı Merkez Teşkilatı, bakanlıklar ve politika kurulları ve ofisleri yeni dönemin ruhuna uygun şekilde mimari bir çatı oluşturduklarını söyleyen Erdoğan, "Böylesine kapsamlı ve önemli bir değişimin kolay olmadığı bir gerçektir. Bununla birlikte yeni sistemi en üstten, en alta kadar devletimizin tüm hücrelerine en kısa sürede nüfus ettirmekte kararlıyız. Ne bizim, ne de bizden sonra gelecek olan cumhurbaşkanlarının yürütme görevi konusundaki aksaklıklar, eksiklikler hususunda milletimize karşı öne sürebilecekleri bahaneleri kalmamıştır" dedi. 

İŞTE YENİ KABİNE
PARLAMENTODAN 4 İSİM BAKAN OLDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından yeni sisteme göre kurulan ilk Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde yer alan isimleri açıkladı. İşte yeni kabine:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turan.

Editör: TE Bilisim