Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen, Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda, partililere hitap etti. Konuşmasına, en son nisan ayında bir araya gelindiğini, mayıs ve haziran aylarının da erken seçim çalışmalarıyla geçtiği için düzenli istişareleri gerçekleştiremediklerini belirterek başlayan Erdoğan, "Bu vesileyle Yüksek Seçim Kurulu tarafından önceki gün kesin sonuçları açıklanan seçimlerin ülkemiz, milletimiz ve partimiz için bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum." ifadesini kullandı.

Erdoğan, kesin sonuçlara göre cumhurbaşkanlığında yurt içinde 25 milyon 436 bin 238 vatandaşın, yurt dışında 807 bin 974 ve gümrüklerde ise 9 bin 293 olmak üzere toplam 26 milyon 303 bin 823 oy aldıklarını hatırlattı.

YENİ KABİNE 9 TEMMUZ'DA AÇIKLANIYOR

Merakla beklenen yeni kabine ile ilgili açıklamalarda da bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yıllarca ülkemizi demokrasiye beden ödemeden sahip olmakla itham edenlere 15 Temmuz'da tarihi bir ders vermiştik" diye konuştu. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 9 Temmuz'da milletvekillerinin yemin edeceğini belirten Erdoğan, "Pazartesi günü yemin töreniminiz hemen ardından yayınlayacağımız 1 numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile yeniden organize edilmiş haliyle bakanlıkları kuruyor, aynı akşam kabinemizi de inşallah açıklıyoruz" diye konuştu.

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu yeniden yapılanma çalışması en aşağıya kadar devam edecektir. Uygulamadaki eksiklikleri, aksaklıkları, boşlukları tespit ettikçe sistemi geliştirecek, güncelleyecek, güçlendireceğiz. İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın ilkemizi tamamen hayata geçirene kadar bu reformları sürdüreceğiz. Bunun için yeri gelecek yeni kanunlara veya kanun değişikliklerine, yeri gelecek Anayasa değişikliklerine ihtiyaç duyacağız."

Editör: TE Bilisim