Balıkesir'de Türkiye Gençlik Kuruluşları Birliği tarafından düzenlenen 'Gençlik Zirvesi'nde konuşan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, ana konularının günlük siyasetin yanı sıra "Türkiye'yi Geleceğe Taşımak" olduğunu söyledi.  

"HEM BİREYSEL AHLAK, HEM SİSTEM AHLAKI"

Konuşmasını iki ana bölümde yapan Kurtulmuş, "Siyasetimizin esası iddia, irade ve ahlaktır. B:unun üçü bir arada olmadan çalışmalarımızın başarılı olması, ileri gitmesi mümkün değildir. Ahlaktan kastımız sadece bireysel ahlak değil, aynı zamanda sistem ahlakıdır" şeklinde konuştu.

Temel bir iddiası olmayanan topluma söyleyecek bir sözünün de olmayacağı vurgusunu yapan Kurtulmuş, "Günlük faaliyetler arasında, devinimler içerisinde debelenip durur ve maalesef bir sonuç elde edemez. Dolayısıyla öncelikli olarak her birimizin temel iddialarının olması lazım. Bizim 5 tane temel iddiamıza mutlaka sahip olmamız lazım. Birincisi Türkiye'nin istikrarlı ve güçlü bir ekonomiye sahip olması için mücadele etmek zorundayız. Yaşadığımız dönemde ve Dünya'nın şartları içerisinde ekonomisi güçlü olmayan bir Türkiye'nin Dünya'nın söyleyeceği çok fazla sözü olmak. Demokrasimiz güçlü olacak. Biz herkesin fikrini çok açık bir şekilde söylemesinden yanayız. Onun için bunları ifade edebilmek için de mekanizmaları çok iyi kurulmuş, çok iyi çalışan güçlü bir demokrasiyi kurma hedefimiz, mutlaka daha ileriye götürme hedefimiz varolmalı. Güçlü bir ekonomi ve güçlü bir demokrasi ancak toplumda devletle milletin kaynaşması tam manasıyla olursa mümkündür. Eski dönemlerde, Türkiye'de devlet aygıtı başka telden çalmış, millet başka telden çalmıştır. Milletle devletin aynı istikamette yürüdüğü, toplumsal istikrarın esas unsuru olan devlet millet kaynaşmasını sağlamak en temel vazifelerimizden, en temel hedeflerimizden birisi olmalı. Dördüncü temel iddiamız, güçlü ve etkili bir dış politikaya sahip olmak. Bu coğrafyada edilgen olan bir Türkiye değil, bu coğrafyada bir asır evvel çizilen sınırların, bir asır sonra yeniden çizilmeye başlandığı şu dönemde olan biteni seyreden değil, olan bitenlerde sözü olan, çözümü olan, etkisi olan bir Türkiye'yi oluşturmak durumundayız." ifadelerini kullandı.       

"YÜZ MİLYONLARCA İNSANIN GÖZÜNÜN İÇİNE BAKTIĞI BİR ÜLKEYİZ"

Türkiye'nin büyük bir millet varlığına sahip olduğunu belirten AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Adriyatik'ten Çin Seddi'ne kadar, Fas'tan Endonezya'ya kadar Dünya'nın her yerinde dostlarımız, ırkdaşlarımız, dindaşlarımız ve aynı istikamette yürüdüğümüz mazlum milletlerin olduğu, yüz milyonlarca insanın gözünün içine baktığı bir ülkeyiz, o ülkenin evlatlarıyız. Dolayısıyla millet varlığımıza sahip çıkacağız" dedi.   

"YENİ BİR DÜNYA SİSTEMİ KURULUYOR"

Türkiye'nin kendisinden çok daha zengin ülkeler olmasına rağmen göçmen meselesinde en çok para harcayan ülke olduğuna dikkatleri çeken Kurtulmuş şu ifadeleri kullandı: 

"Göçmenler Yüksek Komiserliği'ne her ülke gayrisafi milli hasılası kadar, binde biri, onbinde biri kadar pay ayırsın, Dünya'da göçmen meselesi kalmaz, ama bunu yapamazlar. Çünkü adalete, hakkaniyete dayalı bir sistem Dünya'da yoktur. Bunu kurmak Türkiye'nin boynunun borcudur. Biz görmesek de, siz göreceksiniz. Yeni bir Dünya Sistemi'nin kurulduğunu, başta Birleşmiş Milletler mekanizmalarının yeniden yapılandığını Allah'ın izniyle göreceksiniz. Çünkü başka çıkış yolu yoktur." 

PARTİSİNİN İL BAŞKANLIĞI'NI ZİYARET ETTİ

Programın ardından AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, partisinin Balıkesir İl Başkanlığı'nı ziyaret etti, "Gençlik Kuruluşları Birliği tarafından organize edilen 'Gençlik Çalıştayı'nda gençlerimizle bir araya gelerek Türkiye'nin geleceğini konuştuk. Milletvekillerimiz, İl teşkilatımız, kadın ve gençlik kollarımız ile kıymetli dava arkadaşlarımızla bir araya geldik" dedi.

Editör: TE Bilisim