Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, çeşitli programlara katılmak üzere geldiği Ordu'da gazetecilerin de sorularını yanıtladı. 

Uysal, Kılıçdaroğlu-İnce buluşmasına ilişkin sorulan bir soru üzerine yaptığı açıklamada "Bugün kendisi Cumhurbaşkanı adayı. Millet İttifakı olarak bizim önceliğimiz muhalefete muhalefet etmek değildir" diye konuştu.

Kendi meselelerinin iktidara karşı mücadele vermek olduğunu vurgulayan Uysal, "Biz kendi stratejimiz ile beraber milletin vicdan hizasında durarak o büyük çoğunluğu Millet İttifakı'nın arkasında oluşturabilmektir." şeklinde konuştu.

Uysal, ittifak olarak adaylarını ve politika metinlerini ortaya koyduklarının altını çizerek, "Milletin büyük bir bölümünün umudu haline gelmişiz. Ülkenin derinden bir nefes alması için mücadelenin ana merkezi haline gelmişiz. Dün de böyle idi. Bugün de böyle." dedi.

Sorumluluk sahibi olarak da tüm siyasetçilerin bu duygu ile hareket etmesi kanaatinde olduklarını söyleyen Uysal, "Sayın Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayı olarak uygun gördüğü siyasi partileri ziyaret ediyor. Sayın İnce'yi de ziyaret etti. Kimsenin oyu kimsenin cebinde değil. Siyasi partiler milletin vicdan hizasında durmazlarsa yaptıkları iş birlikleri de zaten anlamsız hale gelir. Bunu geçen seçimlerde gördük." açıklamasında bulundu.

İYİ Parti adayı Enver Yılmaz Akkuş ve İkizce'yi ziyaret etti İYİ Parti adayı Enver Yılmaz Akkuş ve İkizce'yi ziyaret etti

Uysal, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile aralarında herhangi bir kırgınlık olup olmadığına yönelik soruya da, "Sayın Meral Akşener ile hem geçmişten bugüne hem de bu süreç içerisinde karşılıklı olarak siyasi sorumluluklar paylaşıyoruz. Aynı zamanda insanı ilişkilerimiz var. Ne benim kendisi ile ne de kendisinin benimle bir kırgınlık yaşanacak en küçük bir kötü sözümüz karşılıklı olarak ne toplantı zeminlerinde olmuştur ne de onun dışında olmuştur. Biz bu tür duygulara ve hislerle hareket edecek noktada değiliz. Onu aşacak şekilde millet önünde önemli bir sorumluluğumuz var" dedi.

Uysal'ın ziyaretinde DP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ile İl Başkanı Selçuk Yücesan da hazır bulundu. Programları kapsamında Ünye ve Fatsa ilçelerinde de çeşitli sivil toplum kuruluşlarını ziyaret eden Uysal, teşkilatlarıyla da bir araya geldi.

Editör: TE Bilisim