Olay Samsun'un Ayvacık ilçesinde yaşandı. Merkez Camii imamı İmdat Atmaca, iddialara göre Cuma namazı öncesi dini vaazın ardından yerel seçimlerde AK Parti'den Ayvacık Belediye Başkan aday adaylığı müracaatında bulunacağını açıkladı, ortalık yıkıldı. 

KURTULMUŞ'TAN SERT TEPKİ GELDİ

Yaşanan bu iddialar, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'a da soruldu. Kurtulmuş, yapılan davranışı şık bulmadığını belirterek sert tepki gösterdi ve şu ifadeleri kullandı: 

"Her adayın kendisinden bir gücü olması lazım. Herkesin ortak ibadet yeri olan camimiz, hepimizin ortakdeğeri. Şu partiden ya da bu partiden olan insanlar buraya gidiyor. Orada vaazı, hutbeyi dinliyor. İmamın arkasında namaz kılıyor. Dolayısıyla herhangi bir partiden aday adaylığını düşünüyorsa, çıkarsın sırtındaki cübbesini, sarığını çıkarsın bir kenara koyarsın. Caminin dışına çıksın. Filanca partiden aday adayıyım desin. Ama bu şık bir davranış değildir. Bulunduğu partinin gücünü bir şekilde kullanarak, onun üzerinden aday adaylığı için bir pozisyon elde etme arayışı olarak yorumlarım. Hiçbir şekilde doğru bulmam."

Editör: TE Bilisim