Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ata İttifakı kurucu ortaklarından Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile ikinci kez bir araya geldi. Ortak politika kararı olan 'sığınmacılar' konusunda fikir birliğine vardıklarını açıklayan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, ikinci turda Kılıçdaroğlu'nu destekleleceklerini açıkladı.

KILIÇDAROĞLU: "TÜRKİYE GÜZEL GÜNLERE GEBE"

İki lider görüşme sonrası kameralar karşısına geçerek açıklamalarda bulundu. Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu açıklamasında "Türkiye'nin geleceği açışından, Türkiye'nin huzurlu bir ülke olma açısından, Türkiye'nin Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme kavuşup, daha sağlıklı bir yol yürümesi açısından her bir genel başkanı, her bir siyasal partiye sorumluluklar düşüyor. Bizler de bu sorumluluğun bilincinde olarak bir araya geldik. Oturduk, konuştuk. Kurmaylarımız bir araya geldi. Güzel sonuçlar elde edildi. Dolayısıyla ev sahipliği yaptığı için Sayın Genel Başkan ve arkadaşlarına da yürekten teşekkür ederim. Türkiye güzel günlere gebe zaten, umarım çok daha güzel bir atmosferde seçim sonrası tekrar buluşacağız ve Türkiye'yi huzura kavuşturacak adımları kararlılıkla atacağız" ifadelerini kullandı.

"13 MİLYON SIĞINMACI ÜLKELERİNE GERİ GÖNDERİLECEK"

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin en önemli sorunu hiç şüphesiz ülkemizde yaşayan 13 milyon sığınmacı ve kaçağın vatanlarına geri yollanmasıdır. Bu 13 milyon vatanlarına geri yollanmadan ve yenilerinin gelmesi kararlı politikalarla engellenmeden Türkiye'nin ekonomik sorunlarını aşması mümkün değildir. Yılda 11 milyar dolar sığınmacılara harcayarak, Türk halkını fakirlikten kurtaramayız. Kiraların yükselmesini engelleyemeyiz. Vatandaşlık satarak Türk halkının gayrimenkul alabilmesini rahatlıkla sağlayamayız. Sokaklarda güvenliği sağlayamayız. Çocuklarımıza iş bulamayız. Özetle nasıl ki, bir yüzücünün bacaklarına 20'şer kilo demir bağlarsanız ne kadar iyi yüzücü olursa olsun yüzemez ise bir ülke de 13 milyon sığınmacıyla ekonomisini, güvenliğini doğru bir çizgiye oturtamaz" şeklinde konuştu. 

AK PARTİ SIĞINMACILAR İLE İLGİLİ NE SÖYLEDİ?

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'un kendilerine destek amacıyla ziyaret ettiğini belirten Özdağ, yaptıkları görüşmede AK Parti'nin sığınmacıları geri göndermeyeceğini belirterek, "AK Parti Genel Başkanvekili Numan Bey bizi ziyaret etti. Kendilerine sorduk. Bizden destek istediler, dedik ki sığınmacılar konusunda ne yapmayı düşünüyorsunuz. Anlattıkları şey, sığınmacıların vatanlarına dönmesini içermiyordu. Kemal Bey ile görüştük. Kemal Bey çok net bir şekilde sığınmacıların vatanlarına dönmesi gerektiğini ve bu politikayı izleyeceğini söyledi. Bu politikanın detaylarını konuştuk ve Zafer Partisi'nin önermiş olduğu bir sene içerisinde uluslararası hukuka uygun, insan haklarını gözeten, dönen Suriyelilerin Suriye'de güvenliğini sağlayacak ama Türk ekonomisinin üzerindeki büyük yükü de kaldıracak, sokaklarımızı tekrar güvenli hale getirecek bir model üzerinde kendisiyle fikir birliğine vardık ve bundan dolayı da Zafer Partisi olarak Sayın Kılıçdaroğlu'nu Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden ikinci turda destekleme kararı verdik. Hayırlı olsun" dedi.   

Müsavat Dervişoğlu Genel Başkan adaylığını açıkladı Müsavat Dervişoğlu Genel Başkan adaylığını açıkladı

ATA İTTİFAKI NASIL KURULDU?

Türkiye'de Adalet ve Kalkınma Partisi ile Milliyetçi Hareket Partisi tarafından Şubat 2018'de kurulan Cumhur İttifakı, devamında Büyük Birlik Partisi, Yeniden Refah Partisi, Demokratik Sol Parti, Doğru Yol Partisi, Büyük Türkiye Partisi, Hür Dava Partisi'nin de katılımıyla 8 ortaklı bir masa oluşturmuş, Millet İttifakı'nın yanı sıra 11 Mart 2023 tarihinde Zafer Partisi, Adalet Partisi, Ülkem Partisi ve Türkiye İttifakı Partisi tarafından da ATA İttifakı kurulmuştu. İttifak, 14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanı Seçimleri'nde bağımsız aday eski MHP'li Sinan Oğan'ı desteklemiş, ancak Oğan'ın seçimlerin ikinci turu öncesinde aldığı bireysel kararla Cumhur İttifakı'nı destekleyeceğini açıklaması üzerine ATA İttifakı dağılmıştı. İkinci turda, Oğan'ı destekmeyen ATA İttifakı'ndan önce Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz son olarak da Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı aldığını açıkladı.  

Editör: TE Bilisim