İSTANBUL - AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, A Haber'de Orhan Sali'nin sunduğu ve Prof.Mesut Hakkı Çaşın, Menderes Atilla ve Murat Kelkitlioğlu'nun katıldığı Diplomasi programına konuşmacı olarak katıldı. "Ortadoğu satrancında Türkiye nasıl bir konum alacak" sorusunun cevap arandığı programda konuşan Gündoğdu, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti o masada olacak" diye konuştu.

"TÜRKİYE O MASADA OLACAK"

Özellikle son yıllarda Ortadoğu'da Türkiye'siz yeni bir harita belirlenmeye çalışıldığının altını çizen AK Partili Metin Gündoğdu, "Bu harita belirlenmesi içerisinde de Türkiye'nin masada olmaması isteniyor ama Ortadoğu'da da bin yıllık devlet tecrübesi olan, bin yıllık askeri tecrübesi olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti o masada olacak. Bunu Sayın Cumhurbaşkanımız da söyledi, Sayın Başbakanımız da söyledi" ifadelerini kullandı.

Ortadoğu'nun sözde haritalarla yeniden dizayn edilmeye çalışıldığının altını çizen Gündoğdu, bu kirli planların arkasında da İsrail'in olduğunu söyledi. Gündoğdu, "Ortadoğu'da yeniden belirlenen haritalarla, Ortadoğu'yu yeniden dizayn etmeye çalışıp ve oradan kendine bir toprak parçası devşirmeye çalışan bir İsrail var. Esas gözükmesi gereken olay bu bence. Orada Kürtlerin, yani Kuzey Irak'ta yapılacak olan referandumun asıl arkasındaki gücün İsrail olduğunu hepimiz görmeliyiz. Millet olarak da görmeliyiz, çünkü Türkiye içerisinde de, Türkiye'nin güçlü durmasını istemeyen dış güçler var" dedi.

"İÇERİDE HAİNLER VAR" DEDİ

Türkiye'nin bu anlamda çok daha güçlü, dik ve beraber olması gerektiğini dile getiren AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, "Ne yazık ki içeride elimizi güçsüzleştirmek için çaba sarfadenler var. Onun için milli duruş sergileyenler mutlaka şu anda devletinin ve milletinin yanında durması gerekir. Onun için yanıbaşımızda hemen Kuzey Irak'ta oluşturulmaya çalışılan yeni bir devletin arkasında İsrail'in olduğunu, onun devamında Suriye'de oluşturulması için mücadele veriliyor. Orada da, YPG'nin devlet kurabilmesi için arkasındaki gücün İsrail olduğunu görüyoruz. O bölgedeki petrolün İsrail'in üzerinden Dünya'ya satılmasıyla ilgili de bir plan var. Enerji havzası da aslında bu işin bir başka ayağı ama esas görülmesi gereken orada İsrail'in bu işin arkasında olması" dedi. Türkiye'nin bu kirli plana mutlaka karşı duracağını belirten Gündoğdu, İran'ın da Türkiye ile aynı mücadelede olduğunu belirterek, "İran da şunu görüyor ki, İsrail'in oraya gelmesi demek kendi içerisininde karıştırılması anlamına geliyor. Onun için de İran da oraya müdahale etmek istiyor" dedi. 
"MÜSADE ETMEYECEĞİZ"

Gündoğdu açıklamalarını şöyle tamamladı: "Toplamına baktığımızda biz, Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak asla orada bir devlet kurulmasına müsade etmeyeceğiz. Edilmemesi için de var gücümüzle diplomatik temaslarımızı sürdürüyoruz. Sayın Başbakanımız, Cumhurbaşkanımız, Dışişleri Bakanımız hepsi diplomatik temaslarını sürdürüyor. Bunun yanında buradaki diğen aktör güçler de aynı şekilde diplomatik mücadelelerini veriyorlar. Biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak orada asla yeni bir devlet kurulmasını istemiyoruz ve sonuna kadar mücadelemizi vereceğiz. Diplomasi de tıkanırsa ne işlemler yapılacağını karşıdaki güçlerin bilmesi gerekir. Burada atılacak olan adımlarda Türkiye'nin dışarıda bırakılmasına asla müsade etmeyeceğiz." 
Editör: TE Bilisim