Seçim gezilerini sürdüren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili adayı Seyit Torun, beraberindeki partililerle birlikte Altınordu'da fındık entegre sanayi çalışanlarını ziyaret etti. 24 Haziran seçimlerinin Türkiye için önemine değinen Torun, işçilere 2 bin 200 lira net asgari ücret vaadinde bulundu. 

"TÜRKİYE'NİN 5 TEMEL SORUNU VAR"

Türkiye'nin 5 temel sorunu olduğunu dile getiren Torun, "Bu 5 temel sorunu çözdüğümüzde inanın biz de gelişmiş ülkelerdeki gibi bir yaşam standartına sahip olmamız ve geleceğimizi görmemiz mümkün" diye konuştu.

Türkiye'de üreten ekonominin yeniden canlanması gerektiğini belirten Torun, "Bugün üretimi unuttuk. Tarımda ihracatçı bir ülkeydik, artık ithalatçı bir ülke durumuna geldik. Sanayimiz sadece montaj sanayi. Teknolojide artık geri kaldık. Dünya yeni bir kavram geliştirdi endüstri dört sıfır diye, biz malesef onun farkında bile değiliz. Benim çocuklarım, benim geleceğim hep işçi mi olacak? Biz bunu istemiyorum, biz üreten Türkiye istiyoruz" dedi.

Torun açıklamalarını şöyle sürdürdü:  

"Bir diğer sorun demokrasi ve hukuk. Bana ne demeyin. Her şeyiniz o kurallar içinde gelişiyor. Demokrasiniz oturmamışsa, hukukunuz gelişmemişse hiçbir hakkınız yok. Yarın birisi kapıyı çalar, gel bakalım sen suçlusun der. İstediğin kadar bağır sahip çıkan olmaz. Milli geliri 40 bin doların üzerinde olan her ülkenin iki önemli kazancı var. Demokrasisi gelişmiş, hukuk sistemi oturmuş. Bir diğer sorun eğitim. Bana çocuğunun gelecek sene nasıl bir eğitim alacağını söyleyecek olan var mı? Çocuğu yarın nasıl bir okulda okuyacak bilen var mı? 16 senede 14 kez değiştirdiler. Bir yaş büyük çocuğunuzun kitabını bir yaş küçük çocuğunuza verebildiniz mi? Yok çünkü, her sene boz yapla geçiriyorlar ve malesef Türkiye'de eğitim Dünya ortalamasının hep en altında. Yok ki, eğitim yok. Eğitimi olmayan bir ülkenin geleceği olur mu? Olmazsa bizim çocuklarımızın sadece kol kuvvetinden faydalanırlar, o kadar."

"Dördüncü sorun, toplumsal barış. 30-40 senedir Güneydoğu sorunuyla uğraşıyoruz. Bu sorun çözülebilir. Bunun çözüleceği yer de TBMM. O büyük çatının altında bütün tarafları toplayarak bu sorunu çözebiliriz. Neyi halledemiyoruz? Beşinci ve en son dış politika. Bakın artık Türkiye güvenilir bir ülke değil. Yakınları yurt dışında olanlar vardır. Artık Türk pasaportu itibarsız pasaport haline geldi. Çünkü bir gün kardeşim diyoruz, öbür gün ey diye bağırıyoruz. Dış politikada aldığın karar 81 milyonu ilgilendirir. Dost ülke, düşman ülke diye birşey yok. Ülkelerin menfaatleri var. Biz de bununla ilgili olarak ülke menfaatlerini koruyacağız. Bu 5 temel sorunu çözdüğümüzde Türkiye'de inanın çok şey değişecek. Şurada 10 senemiz var. 10 sene içinde bu genç nüfusu kullandık kullandık, kullanamazsak treni kaçırırız. Asgari ücret 2 bin 200 lira olacak bunu da söylemek istiyorum. Şimdi söz veriyoruz, 24 Haziran'dan sonra asgari ücret kesintisiz en az 2 bin 200 lira olacak."

Editör: TE Bilisim