ANKARA - Demiröz, Torba Kanun ile Mera Kanunu'nda değişiklik yapıldığını belirterek, Bakanlar Kurulu'na, kentsel dönüşüm ve gelişim alanı olarak ilan edilen meralarda tahsis amacını değiştirme yetkisi tanındığını anlattı. Kentsel dönüşüm ve gelişim alanlarının birer "rant bölgesi" olduğunu savunan Demiröz, böylece meraların amaç dışı kullanımının önünün açıldığını ifade etti. 

"Meralarda artık gökdelenlerin, sitelerin yükseldiğini görebiliriz" diyen Demiröz, İstanbul'da 3. köprü ve havaalanındaki mera alanlarının yasanın çıkmasında etken olduğunu ileri sürdü. 

Mera Yasası'nın "meraların amaç dışı kullanılmamasını öngördüğünü", ancak 2004 yılından sonra yasanın sürekli değiştirilerek "meralara hücum başlatıldığını" ifade eden Demiröz, son darbenin de Torba Kanun ile vurulduğunu savundu. CHP olarak maddenin iptalini Anayasa Mahkemesi'ne taşıyacaklarını belirten Demiröz, "Meralar gözden çıkarıldığında saman ve kaba yem ithal etmek zorunda olacaksınız. Memlekette doğru düzgün mera bırakılmadı ama yasayla meralar tamamen elden çıkarılacak. Meraları elden çıkardığınızda hayvancılığa çok büyük darbe vurmuş olursunuz" dedi.
Editör: TE Bilisim