İsrail'in vahşi saldırılarına ilişkin yazılı bir açıklama yapan AK Parti Ordu İl Başkanı Halit Tomakin, terör devleti İsrail'in ilk mıblegahımız olan Mescid-i Aksa'da teravih namazı kılarken Filistinli masumlara, insanlık dışı saldırıları hakkında açıklama yaptı.

Başkan Tomakin, İsrail'in yıllardır sistematik bir şekilde sürdürdüğü saldırıları karşısında, "Mescid-i Aksa'ya ve çevresindeki Müslüman halka sivil, çocuk demeden zalimce saldırmaya devam etmektedir. Sivil Filistin halkına karşı silahlı askerlerle saldıran, çocukları öldüren, yüzyıllardır oturdukları evlerinden çıkartmaya çalışarak işgaline devam eden İsrail, bir devlet olmaktan uzak hareketler sergilemektedir" ifadelerini kullandı.

"DÜNYA ÜÇ MAYMUNU OYNUYOR"

İsrail'in evrensel hukuk kurallarını hiçe sayan, hukuk tanımaz ve zalimce tavırlarına son vermesi gerektiğini dile getiren Tomakin, uluslararası camianın da sessizliğine tepki gösterdi. Tomakin, "İsrail'in terör saldırılarına, masum çocukları katletmesine Dünya üç maymunu oynamaktadır.
Saldırgan İsrail'in de taraf olduğu birçok uluslararası sözleşmeye aykırı, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, BM kararları, sivilleri korumayı taahhüt eden Cenevre Sözleşmesi, insancıl hukuk ve diğer tüm evrensel hukuk
kurallarını hiçe sayan bu hukuk tanımaz, zalimce tavırlara son verilmelidir" dedi. 

Editör: TE Bilisim