Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi, eski Başkan Enver Yılmaz'ın istifasının ardından boşalan Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi için olağanüstü gündemle toplandı. Toplantıya, Büyükşehir Belediye Meclis üyelerinin tamamının yanı sıra Altınordu Belediye Meclis üyeleri de katıldı. Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar'ın Divan Başkanlığı'nı yaptığı toplantıda seçimler gerçekleştirildi. Yapılan gizli oylamada, AK Parti'nin adayı Engin Tekintaş kullanılan 67 oydan 66'sını alarak Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin yeni Başkanı seçildi. 

"HAYAT YOLCULUĞU, KADER VE İMTİHAN" DEDİ

Seçimlerin ardından kürsüye gelen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş ilk konuşmasında kendi siyasi hayatıyla ilgili mesajlar verdi, şu ifadeleri kullandı: "Aslında hayatın nasıl bir yolculuk olduğunu, bir şekilde bize anlatan bir dönemi yaşıyoruz. Kader insanların yaşadıkça gördüğü, ama kayıt altına alınmış, yaşadığımız süreçte de ortaya çıkanlarla kendimizi imtihan ettiğimiz bir yolculuk"

Ordu Büyükşehir eski Belediye Başkanı Enver Yılmaz'a da teşekkür eden Tekintaş, "Öncelikle hayatında bundan sonraki döneminde başarılar diliyorum" dedi. İşte Tekintaş'ın açıklamaları: 

"Ben uzun süre siyasette bulunmuş bir kardeşiniz olarak şunu biliyorum. İmtihanımız bizim bu. Halka hizmet, gönül almak, doğru istikamette yola devam etmek, AK Partimizin, Sayın Cumhurbaşkanımızın, Genel Merkez, Merkez Yönetim Kurulu üyelerimizin, Merkez Karar Yönetme Kurulu üyelerimizin, milletvekillerimizin, belediye başkanlarımızın, Meclis üyelerimizin, il başkanlarımızdan, ilçe başkanlarımıza, gençlik ve kadın kollarımıza, ta ki mahallelerde en uç noktada görev alan üyelerimize kadar bir bütünlük içerisinde bu halka hizmet ederek, dua almak, gönül almak üzere çıktığımız yolculuğun adı bu hizmet. Dolayısıyla bugün kıymetli Belediye Başkanımızın istifası dolayısıyla boşalmış olan bu görevi, öncelikle Cumhurbaşkanımız ve Genel Merkezimizin yapmış olduğu çalışmalar sonucunda takdir ediliş şekliyle, dolayısıyla da bugün AK Partili Meclis üyelerimiz, Cumhuriyet Halk Partili, Milliyetçi Hareket Partili Meclis üyelerimizden oluşan bu Meclis'ten katılanların biraz önce ilan edildiği şekliyle yüzde 99'u nispetinde verilmiş olan karar doğrultusunda bugün, şu an itibarı ile sizlerin huzurunda bu şehrin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak hizmete başlamış bulunuyoruz. Bu vesileyle bu salonda bulunan tüm Meclis üyelerimize, belediye başkanlarımıza, bize güven ve destek veren divanımızdaki Meclis Başkanımız başta olmak üzere Divan üyelerimize bir kez daha gönülden çok teşekkür ediyorum."          

Editör: TE Bilisim