24 Haziran 2018'de yapılan ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 27'nci döneminin 600 yeni üyesinin belirlendiği seçimlerden sonra Türkiye 2023 seçimlerine hazırlanıyor. 

Ordu'da İYİ Parti'den yine istifa sesleri yükseldi Ordu'da İYİ Parti'den yine istifa sesleri yükseldi

Erken seçim kararı alınmadığı takdirde, 2023 yılı Genel Seçimleri tam 5 yılının dolduğu 24 Haziran Cumartesi veya 25 Haziran 2023 Pazar günü yapılacak. Peki 600 milletvekilinin seçildiği 2018 Seçimleri'nden sonra son sandalye dağımı ne? Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde hangi partiden kaç milletvekili bulunuyor? İşte bu sorunun yanıtı...

MECLİS'TE 14 PARTİ TEMSİL EDİLİYOR

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde milletvekili sayıları sıralamasına göre 14 parti temsil ediliyor. Partilerden bağımsız toplam 6 milletvekili var.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Genel Başkanı olduğu Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 285, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkanı olduğu Cumhuriyet Halk Partisi'nin 135, Mithat Sancar ve Pervin Buldan'ın Eş Genel Başkanlığı'nı yaptığı Halkların Demokratik Partisi'nin 56, Dr.Devlet Bahçeli'nin Genel Başkanı olduğu Milliyetçi Hareket Partisi'nin 48, Dr.Meral Akşener'in Genel Başkanı olduğu İyi Parti'nin 36, Erkan Baş'ın Genel Başkanı olduğu Türkiye İşçi Partisi'nin 4, Gültekin Uysal'ın Genel Başkanı olduğu Demokrat Parti'nin 2, Muharrem İnce'nin Genel Başkanı olduğu Memleket Partisi'nin 2 ve Prof.Dr.Ümit Özdağ'ın Genel Başkanı olduğu Zafer Partisi'nin 2, Mustafa Destici'nin Genel Başkanı olduğu Büyük Birlik Partisi'nin 1, Ali Babacan'ın Genel Başkanı olduğu Demokrasi ve Atılım Partisi'nin 1, Salihe Aydeniz ve Keskin Bayındır'ın Eş Genel Başkanlığı'nı yaptığı Demokratik Bölgeler Partisi'nin 1, Temel Karamollaoğlu'nun Genel Başkanı olduğu Saadet Partisi'nin 1 ve Öztürk Yılmaz'ın Genel Başkanı olduğu Yenilik Partisi'nin 1 milletvekili bulunuyor.

MECLİS'TE TOPLAM 581 MİLLETVEKİLİ BULUNUYOR

Partili 575 milletvekilinin dışında 6 kişi de Bağımsız Milletvekili olarak TBMM'de bulunuyor. Bu isimler de, İYİ Parti'den istifa eden Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, CHP'den istifa eden Denizli Milletvekili Haşim Teoman Sancar, HDP'den istifa eden Mardin Milletvekili Tuma Çelik, HDP'den istifa eden ve ardından ihraç edilen Muş Milletvekili Mensur Işık, İYİ Parti'den istifa eden İstanbul Milletvekili Fatih Mehmet Şeker ve  Memleket Partisi'nden istifa eden İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi. 

2023 YILINDA ORDU'DAN YİNE 6 MİLLETVEKİLİ SEÇİLECEK

2023 yılında yapılacak olan Genel Seçimler'de Ordu'nun 2021 yılı nüfusuna göre yine 6 milletvekili seçilecek. Hali hazırda Ordu'da Adalet ve Kalkınma Partisi'nden 3, Cumhuriyet Halk Partisi'nden 2 ve Demokrat Parti'den 1 milletvekili bulunuyor.

Editör: TE Bilisim